algo de nubes
  • Màx: 19.23°
  • Mín: 9.02°
18°

Manacor reviu la tradició de la pagesia en unes beneïdes molt participatives

Els pobles de la comarca celebraren amb gran èxit la festa del patró dels animals

Manacor va ser ahir la capital de les Beneïdes de la Part Forana. Encara que a molts municipis, com a Artà, on la festa de Sant Antoni és molt arrelada, es van viure les Beneïdes entre un gran ambient i participació, Manacor va batre el rècord d'animals assistents i també la de visitants d'altres pobles on l'acte de protecció de les mascotes i d'altres animals es du a terme altres dies de la setmana.

A les Beneïdes de Manacor, i fent honor a la tradició cavallística i del món del trot de la ciutat, hi varen participar múltiples cavalls de diferents races i procedències, muntats, en carro o cabriol i conduïts per genets de totes les edats. Pel que fa a les mascotes que foren beneïdes pel capellà Andreu Genovard, hi va haver periquitos, canaris, molts cans, moixos, conills, porcs, tortugues i peixos, i fins i tot animals exòtics, com per exemple una serp de grans dimensions que aixecà una gran expectació. Un total de 20 carrosses dedicades al món rural i a la pagesia també desfilaren davant de les autoritats i el jurat que les va valorar.

El primer premi de carrosses va ser per als Amics dels Morers, que recrearen a la perfecció una cuina de possessió. El segon guardonat fou per Son Sureda amb la seva església-capella, mentre que el tercer va ser per a l'AMPA del col·legi Sant Francesc. D'altra banda, en altres pobles també es varen fer carrosses espectaculars on el foc, els dimonis amb les seves danses, la figura de sant Antoni, el sant protector, i els mateixos animals es van donar la mà perquè la festa arribàs als milers de persones que hi assistiren com a espectadors i que varen prendre els carrers dels municipis.

Les càmeres digitals i els telèfons mòbils en foren els protagonistes, ja que molta gent va aprofitar per endur-se un record de sant Antoni i el dimoni. D'altra banda, cal destacar l'originalitat i l'elaboració de les carrosses a les Beneïdes de Santanyí. Foren molt concorregudes i gaudiren així mateix d'una gran participació. A Son Servera es va tornar a celebrar la davallada del corb, seguida de les tradicionals beneïdes, que tingueren lloc al capvespre amb molts de seguidors. Alguns pobles del Pla visqueren amb animació la festa en honor del patró dels animals.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.