algo de nubes
  • Màx: 16.64°
  • Mín: 7.61°
16°

Sergi López du fins a les aules de l'Esadib el seu «teatre i creació»

L'escola inicia cursos nous i el primer postgrau de gestió escènica

L'Escola Superior d'Art Dramàtic de les Illes Balears va acollir ahir la presentació dels cursos nous i del primer postgrau que posa en marxa, aquests mateixos dies.

La consellera d'Educació i Cultura, Bàrbara Galmés; el director de l'Esadib, Carles Molinet; i els autors i actors Sergi López i Jorge Picó presentaren les noves propostes acadèmiques de l'escola. Galmés començà destacant la importància de l'existència d'una bona formació per a la professionalització de les arts escèniques. «L'Esadib es consolida com un centre de referència de l'ensenyament d'art dramàtic a les Illes», assenyalà la consellera.

Quant a les novetats en qüestió de tallers, el director de l'escola, Carles Molinet, va destacar el curs de teatre i creació, que des d'ahir i fins al proper dia 15, imparteixen els actors Sergi López i Jorge Picó, i va defininir aquest darrer com a «valencià exiliat a Catalunya». Aquests dos professionals duen a terme el curs en el qual onze alumnes aprenen com es va crear l'obra teatral Non solum, actualment en cartell al Teatre del Mar. López i Picó expliquen, en forma de curs, com han creat l'obra.

«En el curs entram dins la creació, ja que la feina d'actor va més enllà de la interpretació», assenyalà López, per afegir que «el món del teatre de creació m'ha canviat la vida». Escriure mentre s'actua, l'escenari com a pàgina en blanc, l'humor com a defensa, teatre i societat o el plaer d'actuar, són alguns dels eixos del taller que imparteixen López i Picó.

El primer programa de postgrau de l'Esadib i títol propi de la UIB, que es presentà ahir, s'iniciarà el proper mes de febrer. El postgrau és format per dos programes que es poden fer de manera independent: el curs de tècniques de gestió escènica i el curs de gestió d'espais escènics i producció. Els mòduls que els integren també es poden realitzar de manera independent.

Amb una durada completa de dos cursos acadèmics, la metodologia d'aquests estudis serà presencial, en un 60 per cent i on-line, en el 40 per cent restant. El termini de matriculació, que ja és obert, dura fins al dia 8 de febrer. L'incici del curs tindrà lloc el proper 21 de febrer.

Amb l'objectiu de potenciar la formació en art dramàtic a les Illes, l'Esadib n'ofereix de continuada i adreçada a professionals. El curs de màscares expressives i joc de l'actor, impartit per Philippe Peychaud, i el curs de veu i cant, a càrrec de Haim Isaacs, són dues de les noves propostes en relació amb la formació continuada.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.