algo de nubes
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.53°
11°

Diverses associacions exigeixen un consell de les arts i la cultura

L'associació de gestors culturals presentà ahir un decàleg cultural

C.H. Palma.

El director, dramaturg i guionista Jacinto Benavente digué una vegada que «la cultura és la bona educació de l'enteniment» i l'enteniment, igual que la cultura, ha d'arribar a tots a través dels canals adequats. Per aquest motiu, Perla Riera, presidenta de l'Associació de Professionals de la Gestió Cultural de les Illes Balears (GCIB) presentà ahir, al Centre Cultural Sa Nostra, juntament amb un ampli espectre de representants de la societat civil de les Illes, un decàleg «perquè la cultura no s'estanqui i flueixi per tots els sectors de la societat».

Aquest decàleg és fruit de l'estudi que han realitzat un conjunt d'entitats culturals sobre la situació, el buit i els reptes, a mig i llarg termini, del sector cultural a Balears. En el document hi apareixen deu punts, dels quals destaca el relatiu a la necessitat de crear un consell de les arts i la cultura de les Illes Balears.

Segons Riera, «l'esmentat Consell és ja una realitat a Catalunya» i, segons el decàleg, «estaria gestionat per persones relacionades amb el món cultural, garantint la igualtat en el suport a tots els projectes culturals», projectes a llarg termini en els quals «no interferirien els canvis de govern». El decàleg inclou, entre altres punts, l'augment del pressupost cultural, el foment de l'educació artística, la solució a la necessitat d'espais per a la creació de la cultura, o la creació de plans de projecció exterior de la cultura balear. El patrimoni moble, immoble i immaterial és un altre dels aspectes analitzats, per la qual cosa es considera «imprencisdible la rigorosa aplicació de la normativa» que l'afecta. Per acabar, el decàleg esmenta la necessitat de crear i afavorir una indústria cultural a les Balears.

El document, que es presentarà el dia 15 a la consellera d'Educació i Cultura, Bàrbara Galmés, fou sotasignat per l'Associació de Cineastes, la d'Artistes Visuals, la de Professors d'Escoles de Música i Conservatori, la d'Actors i Actrius Professionals, la d'Empreses Productores de Teatre i Dansa, a més de per l'Associació de Bibliotecaris, Arxivers i Documentalistes, la dels Professionals de la Gestió Cutural, el Gremi d'Editors, l'Associació d'amics i Víctimes del Còmic, el Fòrum Musicae i l'Associació Cultural La Impossible.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.