algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.91°

Benet XVI clama per l'amor de la família per afavorir la pau al món

El papa advertí de «niguls densos» sobre el futur de la humanitat

El papa creu que la família és «l'agència principal de la pau» en el món, segons destacà ahir tant en la seva primera missa de 2008, com en el seu sermó de l'àngelus i en un missatge difós amb motiu de la celebració de la Jornada Mundial de la Pau. Ratzinger assenyalà així la que serà una de les guies principals de l'Església catòlica per a l'any 2008: la defensa de la família tradicional, és a dir, la formada pel matrimoni entre un home i una dona.

El pontífex oficià primer una missa a l'interior de la basílica de Sant Pere, amb la qual començà els seus actes públics a la Ciutat del Vaticà, als quals l'any passat acudiren 3.222.820 fidels, 392.720 menys que el 2006, segons dades facilitades el cap de setmana passat per la Prefectura de la Casa Pontifícia. Després, resà l'àngelus al balcó del seu apartament, des del qual donà els molts d'any als milers de pelegrins i de turistes que s'havien congregat a la plaça de Sant Pere.

Ratzinger ressaltà la importància que la família tradicional té per a l'Església catòlica, i destacà que havia titulat Família humana, comunitat de pau, el seu missatge difós durant la Jornada Mundial de la Pau, que aquesta institució celebrà ahir en tot el món. El líder religiós explicà que «hi ha una relació estreta entre la família, la societat i la pau», i afirmà que «el mateix amor que construeix i uneix la família és el que afavoreix la solidaritat i la col·laboració entre els pobles de la Terra».

Benet XVI censurà «els qui obstaculitzen l'institut familiar», ja que «això fa fràgil la pau a la comunitat nacional i internacional». «La família és la primera i insubstituïble educadora de la pau. No ha de sorprendre que es consideri particularment intolerable la violència comesa en el seu si», es llegeix en el missatge. Ratzinger també adverteix de l'existència de «niguls densos» sobre el futur de la humanitat, en relació amb els conflictes existents com els de l'Orient Pròxim, la cursa d'armaments o la destrucció del medi ambient.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.