nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

L'OCB recull el premi d'honor que entrega la Fundació Lluís Carulla

El menorquí Joan Francesc López guanyà el premi d'actuació cívica

La Federació Llull, formada per Òmnium Cultural, Obra Cultural Balear i Acció Cultural al País Valencià, recollí dimecres a vespre el 31è premi d'honor Lluís Carulla a l'Ajuntament de Barcelona. El guardó està dotat amb 50.000 euros i està destinat a entitats o persones que han treballat a favor de la cultura catalana.

L'escriptor i filòleg menorquí Joan Francesc López Casasnovas va rebre el 25è premi d'actuació cívica, dotat amb 5.000 euros. La distinció destaca persones les actuacions de les quals reforcen la identitat dels territoris de parla catalana. La resta de premiats varen ser la mestra Marifé Arroyo, el músic Carles Coll, la professora Daniela Grau, l'editor Jordi Úbeda i l'activista Gabriel Xammar. La cerimònia va gaudir de la presència de Joana Barceló, presidenta del Consell de Menorca; el batle de de Ciutadella, Llorenç Brondo, i Antoni Mir, director de la Casa de les Llengües.

L'actual president de l'Obra Cultural Balear (OCB), Jaume Mateu, parlà en nom de les tres entitats del Llull i incidí que «les persones que formen la federació creim en la llengua i la cultura catalanes, en la solidaritat, en la llibertat, en la participació i en un futur compartit per als Països Catalans».

Mateu va explicar que «el premi ens arriba en un moment molt oportú, ja que coincideix amb l'inici del projecte més ambiciós fins ara per la nostra Federació, que porta el títol de 300 anys, 1707-1714/ 2007-2014, Caminant cap al futur». El programa recorrerà «el territori dels nostres països durant set anys per celebrar, amb l'excusa de recordar la derrota de les nostres llibertats fa 300 anys en la Guerra de Successió, la nostra aposta de futur».

Jaume Mateu va garantir que «l'únic objectiu de la Federació Llull és que les nostres particularitats com a poble siguin conegudes i acceptades pels nombrosos contingents de nouvinguts des dels cinc continents perquè es converteixin en element cohesionador».

Per la seva part, López Casasnovas assegurà que «el guardó suposa una sorpresa i una alegria», i argumentà que «és un premi al qual no ens hem presentat i no sospitàvem que poguéssim obtenir». L'exconseller de Normalització Lingüística i Cultura del Consell de Menorca va mantenir que «la fortuna ens ha proporcionat una història nacional complexa» i, amb diverses referències marineres, afegí que «hem superat forts vents de tramuntana i etapes de calma podrida, aquesta tan perillosa o més que la tramuntana».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.