algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

Es Baluard mostra una nova visió de la figura humana del segle XX

El préstec d'obres a Nova York ha fet remodelar la col·lecció

R.C. Palma.

El Museu Es Baluard de Palma obrí ahir les seves portes amb una nova estructuració. Amb motiu de l'organització de la mostra Mallorca landscapes, que s'exhibirà al Queen Sofía Spanish Institute de Nova York del 28 de novembre de 2007 al 2 de febrer de 2008, Es Baluard Museu d'Art Modern i Contemporani ha hagut de fer canvis a les seves sales.

A la Sala 1, per exemple, es presenta l'exposició La figura humana en el segle XX, que reuneix 28 obres entre pintures, escultures, gravats i dibuixos de 27 artistes internacionals. Convé destacar-ne el gravat de Picasso Sense títol, sèrie 156 (1970), que s'exposa per primera vegada en Es Baluard. Convé remarcar també la inclusió d'algunes obres que s'havien vist poc fins ara, com la tela Sense títol (1974) de James Brown; el quadre Pistoler (1963) de Domenico Gnoli; i el dibuix de tinta Personatges (1962) de Pierre Alechinsky.

La selecció d'obres de la col·lecció que ara es presenta ofereix un recorregut per les diferents vies explorades pels artistes: el simbolisme (Emil Nolde), el surrealisme (Magritte), l'expressionisme (Kokoschka, Saura, Markus Lüpertz) i la figuració narrativa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.