algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
16°

Dos muntatges diferents de Marina coincidiran el desembre a Palma

El Principal i l'Auditòrium han optat per aquesta popular sarsuela

J.C. Palma.
Dos muntatges diferents de la sarsuela Marina coincidiran durant el mes de desembre sobre els escenaris palmesans, la versió del Teatre Principal i la de l'Auditòrium. L'Auditòrium serà el primer que representarà l'obra, el dia 6, en una funció única emmarcada dins el seu programa de sarsuela, que inclou dos muntatges més, La taberna del puerto i La verbena de la paloma. D'altra banda, la versió del Teatre Principal inclourà cinc funcions que s'interpretaran del dia 22 fins al 29.

Marina és una sarsuela en dos actes escrita per Emili Arrieta el 1855 i que s'ha convertit en una de les obres més interpretades i conegudes del repertori líric espanyol. La versió de l'Auditòrium és una producció del Teatre Líric de Barcelona a càrrec del director concertista Josep Maria Damunt, especialitzat en sarsueles i amb una gran tradició dins els circuits de la Península dedicats a aquest gènere. Hi participaran alguns membres de l'Orquestra Simfònica de les Balears. El muntatge arriba a Palma per mitjà de Rael Oliver Produccions. La Marina que es podrà veure al Principal és una producció pròpia que la nova gerència del teatre heretà de l'anterior equip de govern del Consell, que donà importància a la sarsuela, la presència de la qual havia minvat als escenaris de l'Illa. Francesc Bonnín portarà la batuta, mentre que Juanjo Granda és el director d'escena i l'escultor Pep Canyellas ha rebut l'encàrrec de preparar l'escenografia de l'obra.

Rafel Oliver, el productor que durà Marina a l'Auditòrium, opina que «el Teatre Principal tenia constància que representaríem Marina perquè els avisàrem el juny passat». El productor confessa que «em sap greu que facin la mateixa obra, perquè nosaltres som una empresa privada que hi arriscam un capital, mentre que ells disposen de doblers públics». Joan Arrom, director del Teatre Principal, explica que «Marina és un compromís heretat de la legislatura anterior» i afegí que, de totes maneres, està segur que «el director, Xisco Bonnín, no ha planejat aquesta coincidència». A pesar de tot, tant Arrom com Oliver es mostren optimistes i confien que els seus muntatges aconseguiran una bona resposta del públic.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.