algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
16°

La tripulació del Discovery detecta panes en el panell de l'Estació

La NASA haurà de prollongar un dia la missió al transbordador

Els astronautes del transbordador Discovery completaren la segona de les cinc caminades espacials que hauran de fer per tal d'instal·lar uns equips clau, en la qual detectaren alguns problemes amb mecanismes de la unitat d'energia de l'Estació Espacial Internacional (ISS), segons informà ahir la NASA.

El dany fou descobert en un plafó solar de suport de l'estació, problema que els enginyers de la NASA ara hauran de resoldre. L'astronauta nord-americà Daniel Tani notificà la presència d'encenalls de metall i un desgast inusual a la juntura dels mecanismes de rotació del plafó.

«La juntura ha estat mostrant una creixent fricció darrerament i els enginyers estan analitzant les causes potencials», va dir en un comunicat l'agència espacial nord-americana.

Els astronautes usaren cinta adhesiva per recollir trossos de restes de metall que portaran a la Terra per fer l'anàlisi que permeti detectar la causa del dany al plafó de l'Estació Espacial.

«Tenim molt de temps per tal de treballar en aquest problema, no és un assumpte immediat», va dir el director de l'ISS, Mike Suffredini, a terra el diumenge als reporters.

Per altra banda, els astronautes del Discovery transferiren ahir el braç robòtic del transbordador de l'Estació Espacial Internacional una biga per a plafons solars, de gairebé 16 tones, que s'instal·larà en un altre extrem del complex orbital.

La setena jornada de tasca per als tripulants del Discovery va començar a les 04.38 GMT quan des del Centre Espacial Johnson, a Houston (Texas) se'ls va transmetre la cançó «One by One», per Wynton Marsalis.

La cançó la van elegir els pares de l'astronauta Stephanie Wilson, que després es va fer càrrec del braç robòtic de fabricació canadenca, de gairebé 15 metres de llarg, amb el qual es va moure la biga Babor 6 de l'EEI.

L'estació orbita a 27.700 quilòmetres per hora i a uns 380 quilòmetres de la Terra.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.