algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
13°

Les famílies fan art a Es Baluard

'M + M col·lecció. Passió per la fotografia', excusa per a la creació

M.M.RAYÓ. Palma.
El gran pedagog Gianni Rodari proposà la seva Gramàtica de la fantasia per inspirar la creativitat de petits i de grans. Jugar amb les paraules, amb la capacitat d'inventar històries o de canviar significats eren algunes de les eines amb les quals l'italià animava a traspassar les fronteres de la imaginació.

Ahir, al Museu d'Art Modern i Contemporani de Palma es feia una proposta alhora semblant i del tot diferent. La imaginació naixeria a partir d'una de les fotografies incloses dins la mostra M + M col·lecció. Passió per la fotografia, i petits i grans crearien una història que contarien llavors a través de les imatges que ells prendrien amb les seves pròpies càmeres.

Sota el nom Família! El dissabte va d'art, Es Baluard organitza tallers per a famílies amb infants d'entre 6 i 12 anys, per facilitar la seva aproximació a les diferents expressions artístiques. Tant és així, que des que va iniciar aquest projecte al 2004, desenes d'infants han crescut amb el museu, dissabte rere dissabte, gaudint de les diferents mostres i exposicions celebrades al centre.

L'èxit d'aquests tallers (de fotografia, d'escultura, de sentits, per citar-ne sols alguns) i la fidelitat de les famílies és tal que el museu es planteja, en un futur, crear un grup juvenil per tal que els nins i nines majors de 12 anys no hagin d'abandonar les visites a Es Baluard.

Amb la participació a les activitats i, sobretot, amb els materials resultants d'aquestes, el taller per a famílies tanca amb una exposició de les propostes fetes pels infants. Ells i els seus pares esdevenen els comissaris d'una exposició en la qual són els protagonistes absoluts.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.