algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.54°
17°

El Convent de les Caputxines acull les instal·lacions d'Eder Santos

L'artista brasiler exposarà una videoinstal·lació a l'hort del monestir

Eder Santos és brasiler i professor de la Universitat de La Haia. Prim, de cabells enrinxolats i nas de clown, fa anys que es dedica al que els experts anomenen videoart. Mitjançant la tecnologia, Santos crea obres «vibrants i poètiques que mesclen allò cultural i allò tecnològic». Conscient, però, que empra una tecnologia «poc accessible a la meva ciutat i país», intenta sempre «utilitzar els nostres propis elements culturals». Elements, aquests, que podran observar les persones que avui a les vuit de l'horabaixa es dirigeixin al monestir de la Puríssima Concepció de les Monges Caputxines. A l'hort del convent, la videoinstal·lació Call Waiting els mostrarà ocells posats sobre cables telefònics, alçant per sempre un vol imprecís. La música d'Stephen Vitiello, amb reminiscències de caixa de música, acompanyarà les aus en el seu intent de viatge per fugir de l'eterna «crida en espera».

Joan Guaita, que col·lecciona algunes de les obres de Santos, assegura que «l'hort del convent és un espai ideal per realitzar aquest esdeveniment». El galerista creu que «és una illa espiritual dins la ciutat, un espai en el qual s'ha conservat el temps com a cap altre lloc». Perquè això continuï així, la Fundació Amics del Patrimoni, que Guaita presideix, ha decidit ocupar-se del manteniment de l'hort. Per celebrar-ho, el galerista ha convidat Santos i també el músic Charles Zebley, que oferirà un concert de flauta.

Joan Guaita, l'organitzador de l'acte, demanà ahir que les persones interessades a assistir-hi ho sol·licitin al número de telèfon 971.715.989. L'espai limitat dels llocs habilitats per a la realització de l'esdeveniment obliga a avisar amb antelació els responsables de la mostra. Eder Santos mostrarà també una instal·lació basada en la Santa Cena i una altra, en la Mare de Déu.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.