algo de nubes
  • Màx: 19.83°
  • Mín: 12.82°
19°

Unes 200 persones es manifesten en contra de la suspensió del Pitch

Ompliren Cort de cartells que demanaven la dimissió de Grosske

Amb crits de «dimissió, dimissió» i «volem Pitch», prop de dues-centes persones es manifestaren ahir a la plaça de Cort per protestar contra la cancel·lació del festival de música electrònica Pitch, que s'havia de celebrar la nit del 18 al 19 d'agost al Polígon de Son Rossinyol. El concert, que havia de durar dotze hores i comptava amb caps de cartell internacionals, se suspengué en no adjudiar-li la llicència d'activitats que l'organització havia demanat més de dos mesos abans.

Clàxons, xiulets i cops a les casseroles i safates, que alguns dels concentrats duien, serviren per fer renou i demanar la dimissió d'Eberhard Grosske, tinent de batle i responsable de les àrees de Benestar Social i Participació.

Durant més d'una hora i davant de l'Ajuntament els concentrats, la majoria joves, vestiren les camisetes de promoció del festival "que es regalaven ja que tanmateix no s'han pogut vendre" per fer sentir les seves veus de protesta. «Si privau la diversió als joves, qui us votarà a les pròximes eleccions?», mostrava una pancarta.

Davant d'un consistori que tot just acaba de començar la seva gestió, la cancel·lació del Pitch es veu com una greu errada que pot crear precedents i com un greuge per a les persones que hi havien d'assistir i per a Palma en general, que es queda sense cap festival de música estable i de grans dimensions.

Els organitzadors d'aquesta segona edició del Pitch preveien una assistència d'unes 12.000 persones. Fins al moment de l'anunci de la suspensió s'havien venut unes 4.000 entrades a Mallorca i 800 per internet. «Encara que tornin els doblers de les entrades, molta gent ja tenia el bitllet d'avió i l'hotel comanat», explica un dels manifestants. Molts es demanen què es farà ara amb events com la Feria de Abril, que se celebra en el mateix espai i dura tota una setmana. Els organitzadors argumenten que amb la mateixa llei a la mà, també s'hauria d'anul·lar la Feria.

El festival Pitch se suspengué setanta-dues hores abans que començàs. Les raons adduïdes foren que no complia l'article 22 de l'ordenança municipal per a la protecció del medi ambient contra la contaminació per renous i vibracions. A més, tenia l'antecedent d'unes tres-centes denúncies de veïns que es queixaren en l'anterior edició.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.