cielo claro
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.6°

Circ Bover, dos anys fent l'ullastre esbrancat

La nova direcció d'escena i musical, a més de l'envelat nou, són fruit de l'evolució del circ

Són vuit; riuen, es miren i s'entenen. Són una família, «dormim, menjam i assajam junts», comenta Tià Jordà, portaveu del grup. Enguany, a més, la feina col·lectiva del Circ Bover és encara més agraïda, perquè es compleixen dos anys des que començà la il·lusió de muntar un espectacle circense. Per celebrar-ho, aquest dissabte a Sineu obriran les lones de l'envelat nou per donar a conèixer el seu nou muntatge. Fa més de sis mesos que el preparen. A l'horabaixa hi haurà tallers de circ i a les 21.30 hores començarà la funció, l'entrada de la qual val 5 euros.

A partir de llavors, el caragol circense es traslladarà a Manacor, on el 29 de setembre participaran en la Fira de Teatre. I després? Doncs, continuaran arrossegant la «closca» fins als pobles de Mallorca on els demanin.

La fórmula del «¿Cómo están ustedes?» s'ha reinventat a les files del Circ Bover. L'esperit d'aquesta colla d'artistes no és mimetitzar el circ convencional, sinó reciclar-lo i afegir-hi elements de la cultura i de la sensibilitat del nostre temps. Tià ho afirma convençut: «Som un circ, però contemporani». Això es tradueix en quatre pilars fonamentals: no s'explota els animals, simplement perquè ni tan sols n'hi ha; la música és sempre en directe gràcies a Jon Andoni, que és l'encarregat de la direcció musical; no hi ha un presentador, sinó que els elements teatrals i les intervencions del clown són el fil conductor de la representació; i, per acabar, un tret també distintiu d'aquesta manera de fer circ són els nous ingredients que inclou: teles per executar acrobàcies i variacions en la manera de fer-les. En aquest sentit, Tià indica que «el malabarista fa més formes aèries que en un circ convencional».

Com va sorgir la idea de muntar una empresa de circ? Mallorca, tots ho sabem, no ha estat mai terra de saltimbanquis. Tià Jordà reconeix que importà la idea de Catalunya, del Circ Cric. A partir d'aquí, reuní un grup d'apassionats d'aquesta filosofia de vida i posaren en marxa el projecte. «Aquests dos anys han estat durs, ens hem hagut de presentar i demostrar que el que feim val la pena de veure. Ara que ja ens coneixen, és l'hora de presentar un espectacle renovat i madur, perquè el grup mateix i la part tècnica han evolucionat». El Circ Bover és una mostra clara que la vida, viscuda sobre les petites coses que la componen, pot ser bona de viure. Enguany han tornat d'un viatge solidari de dos mesos al Sàhara, on han mostrat la seva manera de fer circ a infants que amb prou feines saben què és una jugueta. I d'aquesta manera tan altruista, es pot viure del circ? «Sí», contesten dubitatius: «fer volar la imaginació de la gent també és una feina.»

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.