muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
16°

El poble de Valldemossa honora un any més la relíquia de santa Catalina Thomàs

Grans i petits participen en la processó abillats amb els tradicionals vestits de pagesos

M. JOY. Valldemossa.
La relíquia de santa Catalina Thomàs va tornar a recórrer ahir els carrers del municipi de Valldemossa en la tradicional processó de la Relíquia. A primera hora del capvespre, els carrers ja estaven preparats per rebre-la, engalanats amb flors, banderes i imatges de la santa i amb centenars de veïns. Hi destacava la presència de nombrosos infants, que la varen honorar vestits de pagesos. Els actes d'ahir s'iniciaren a les 20.00 hores amb una missa oficiada a la parròquia de Sant Bartomeu, i que va ser presidida pel sacerdot Antoni Mercant, encarregat també de l'homilia.

En finalitzar la missa, aproximadament una hora després, va començar la processó, el punt de partida de la qual va ser la plaça de l'Església. En primer lloc va sortir una creu seguida de la banderola de Santa Catalina Thomàs, els petits angelets, l'«hereva», Inès Cardona Gelabert; les seves dames d'honor, Marta Mas Rigo, Aina Torres de la Rosa, Maria Assumpció Estaràs Fullana, Carme Vila Pons, Janjira Kaewdon Lee; i la «beateta», Maria Pia Estradas Goya. A continuació va aparèixer la relíquia, acompanyada pel clergat. D'aquesta manera, la comitiva inicià el seu recorregut pels carrers principals del poble.

Una de les notes més destacades de la jornada d'ahir la hi posaren els centenars de persones que anaven vestits de pagesos, i que gairebé superaven la resta del públic. Una vegada finalitzat el recorregut, la relíquia de santa Catalina Thomàs fou retornada a la seva capella.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.