nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

Alcúdia, endiumenjada, surt al carrer

El III concurs «Decora el teu carrer» omplí de màgia els racons del poble

Alcúdia s'aixecà il·lusionada; ahir havia de lluir garrida ja que era La Triennal del Sant Crist, la seva festa consentida. Els veïnats, feiners, guaitaven xalests. Alguns regaven la carrera perquè l'aire s'empapàs de la humitat que vessava de la regadora. Altres, s'escoraven darrere les persianes, esperant l'hora d'anar a l'ofici.

Alguns d'aquests carrers endomassaren les seves persianes, murs i sostres oberts al cel amb motiu del III concurs «Decora el teu carrer». Enguany, tanmateix, el ventall de carrers es va haver de reduir per mor que la processó havia de passar per un seguit de carrers que altres anys també participaven de la bulla de vestir el carrer. Tot i així, els que entraren en concurs no deixaren als veïns i visitants endarrere d'originalitat. Els veïns es posaren d'acord en una temàtica i enramellaren el seu carrer amb materials reciclats relatius a aquesta ambientació. I tot, sense desentonar amb la mentalitat ecològica del nostre temps. Rodes velles, ampolles, teles oblidades i trastum sortit, es convertiren en matèria primera d'aquests «paisatgistes» de carreró. «Aquest d'aquí darrere és el carrer del batle», comentava una veterana del xiu-xiu del poble, «crec que li han donat el premi gros», afegia. Un altre veí, elogiava la bona entesa que hi ha entre els veïns del carrer Barri, «són una gent molt modesta, però cada any fan un gran esforç per endiumenjar el seu carrer», deia aquest home. Tot i els comentaris, emperò, l'Ajuntament repartí els premis, aquest any, des de la filosofia d'«un poc per tots».

Partint d'aquesta empenta, la regidora de Festes, Joana Maria Bennàssar, atorgà ahir els premis a tan col·lectiva tasca, sense fer jerarquitzacions, i així se suprimiren els pòdiums de primer, segon i tercer premiat. Aquest esperit d'equitat féu que l'Ajuntament optàs per concedir un premi per categoria. Així, els guardons, es repartiren de la següent manera: el carrer més original recaigué a «Es Jardí» del carrer Barri; el més elegant anà a parar a «Nit a la fresca», ubicat al carrer Colom. El carrer més avantguardista fou per a la temàtica «Chill Out», al carrer Jonquera; el més elaborat resultà ser «500 anys» del camí de Ronda i el més simpàtic recaigué en «Platja», reproduint l'atmosfera de la vorera de la mar al carrer Porta Roja. S'acostava l'hora de la processó, els carrers s'omplien de torrantades de gent que frissaven per arribar d'hora a l'ofici, després de què es lliuraren els guardons. En conjunt, tots replegaren el premi i l'estesa amb la satisfacció que dóna embutxacar-se un poc pessic: 200 euros per premi. Bastarà per una... pamboliada?

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.