nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

«Tant és ara com abans», llegat en forma de llibre de Llorenç «Móra»

Es presentarà a la Nit Algaidina de la Cultura editat per l'Ajuntament

Tant és ara com abans. Poesies, gloses i cançons és el títol del llibre i del CD-Rom homenatge a Llorenç Antich Trobat Móra, que es presentarà demà durant la Nit Algaidina de la Cultura editat per l'Ajuntament.

Sebastià, el fill del glosador que acompanyà durant anys, fins a la seva mort, els lectors de Diari de Balears ha estat el responsable d'aglutinar tot el material que tenia son pare en carpetes i llibres. Afirma que «va ser molta de feina passar 3.000 gloses o poesies de mon pare a l'ordinador». De tota manera, es mostra orgullós del treball realitzat perquè ell va ser el primer sorprès per la repercussió que va tenir la mort de son pare: «Va ser aleshores quan vaig prendre consciència que era un home molt conegut, tenia molts d'amics, era molt simpàtic...».

La tria per a la publicació ha estat tasca de Jaume Jaume, Xisco Miralles, Bartomeu Salas, Llorenç Capellà, Pere Mulet, Xus Bibiloni, Cati Amengual i del mateix Sebastià, que va insistir que hi col·laborassin persones que coneguessin personalment el glosador algaidí. De tota manera, en el CD sí que hi ha tota la recopilació de treballs d'un home summament perfeccionista que, tot i haver-se publicat una glosa encara l'hi donava voltes perquè fos perfecta.

Aquest Tant és ara com abans, agafa el nom d'una glosa de Llorenç Móra que ha immortalitzat el cantautor, també algaidí, Biel Majoral. De fet, Sebastià afirma que «molta de gent es pensa que aquesta glosa, que parla dels Països Catalans, és de Biel Majoral, que mai no se l'ha volguda fer seva però és de mon pare. Quan Xisco Miralles, regidor de Cultura d'Algaida, em va proposar aquest títol, vaig dir que em semblava molt adient».

El llibre està dividit en diversos temes, des dels polítics fins a festes, els temes variats o les poesies amoroses que dedicava a la seva esposa. Hi manquen, però, les gloses verdes... «Uf -respon Sebastià-. La veritat és que al CD n'hi ha d'eròtiques... va ser una altra de les sorpreses que em va donar mon pare després de mort».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.