cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 20°
20°

El món artístic «mima» Canet al Solleric

Autoritats i molts de col·legues i amics del pintor acudiren a la inauguració de l'exposició

Ahir era un dia assenyalat dins el calendari artístic de l'Illa. A la inauguració de l'exposició de Joan Costa al Born, s'unia, també, l'obertura de l''antològica' de Ramon Canet al Palau Solleric de Palma. Just a l'entrada de la planta noble la figura bonhomiosa del pintor Miquel Brunet presagiava que la representació del món artístic seria completa. La imatge no enganava, ja que, al costat de les autoritats polítiques com Rogelio Araújo, regidor de Cultura de Cort; Francesc Fiol, conseller de Cultura, Catalina Sureda, directora general de Cultura, Dolça Mulet, consellera executiva de Cultura; Francesc Antich, diputat pel PSOE; Aina Calvo, subdirectora de Cooperació i Promoció Cultural del Govern de Madrid; Pere Muñoz, regidor i exdirector general de Cultura i, fins i tot, Bartomeu Vidal, l'anomenat conseller de Cultura més breu, molts d'artistes volgueren felicitar Canet pel treball. Entre ells cal destacar els pintors Jim Bird, Francesca Martí, Alícia Llabrés, Menéndez Rojas, Pep Llambias, Alceu Ribeiro, Joan Cortès, Andreu Maimó, Luis Maraver, Miquela Vidal, Mariano Mayol, Rafel Perelló i Pep Sirvent.

Altres vessants del món de la cultura també es donaren cita a un espai que, tot i la pluja, estava ple de gom a gom. Així, es pogueren veure Pere Serra, president d'Es Baluard, Museu d'Art Modern i Contemporani de Palma; Marie-Claire Uberquoi, directora del mateix espai; Miquel Alenyà, president de Creu Roja; Andreu Ramis, cap de l'Obra Cultural de Sa Nostra; Francesc Verdú, conseller delegat de Banca March i poeta; l'industrial i escriptor Gabriel Huguet; els galeristes Bernat Rabassa, Pep Pinya i Gabriel Vanrell; Guillem Rosselló-Bordoy, exdirector del Museu de Mallorca; el restaurador i expert en art José María Pardo; el poeta Àngel Terrón; Joan Carlos Gomis i Neus Cortés, responsables del Casal Solleric; Pere Noguera, director de teatre i exdirector del Principal; Joan Company, director de la Coral Universitària; els advocats Joan Buades i Joan Mir; l'arquitecta Neus García-Iniesta, i, fins i tot, una fugissera Marta Gayà.

No cal dir que, al costat de Canet, hi havia els comissaris de la mostra, Cristina Ros i Guillem Frontera, i el patrocinadors de la mostra, Gabriel Sagristà, cap d'expansió de la CAM.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.