algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
13°

Els nins es diverteixen i recorden la figura de Picasso a Cas Metge Rei

Dimarts es commemorava el 125è aniversari del naixement del pintor

J.A. ORDINES.Palma.
La biblioteca Cas Metge Rei, centre cultural, de Santa Maria del Camí, va dur a terme dimarts una activitat infantil per commemorar el 125è aniversari del naixement de Picasso. L'activitat, titulada «Picasso i els sentiments», fou realitzada per Paula Rodríguez, educadora social. En primer lloc, Rodríguex explicà als nins un conte creat per ella mateixa, en el qual es repassa, resumidament i de manera divertida i entretinguda, la biografia i les diferents etapes pictòriques de l'obra de Picasso. La base del conte és que Picasso usava diferents colors segons el seu estat d'ànim: «Picasso veia el món amb uns ulls plens de sentiments». D'aquí que Rodríguez explicàs el període blau als infants com un període de tristor en el qual Picasso se sentia sol (mostrà l'obra El vell guitarrista). Després passà al període rosa com una etapa de més alegria en la vida de Picasso, tant pels colors utilitzats com pels motius representats (arlequins, actors...). Finalment, s'explicà el cubisme als nins d'una manera ben original: «Un dia, Picasso es va aixecar i va notar que tenia els ulls romputs i, per tant, ho veia tot espenyat, veia la realitat com un gran trencaclosques».

La segona part de l'activitat consistí en la realització d'un taller cubista. Es donaren als infants trossos de paper en blanc tallat en diferents formes geomètriques (cercle, quadrat, triangle...) i ells, amb les formes que més els agradaven, havien de realitzar una composició cubista damunt un paper en blanc. Finalment, hi havien de posar el color. Nins i mares gaudiren amb aquesta activitat, que fou molt entretinguda i interactiva.

Aquest mes de maig també s'ha realitzat, dins l'oferta d'activitats territorials a les Illes Balears de la Fundació la Caixa, un cicle de conferències que versà sobre Agricultura i sostenibilitat a càrrec de Mateu Morro. Actualment, la biblioteca està preparant la programació del proper mes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.