algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
11°

El Consell preveu acabar les reformes del Principal a finals del proper febrer

Després de cinc anys tancat ja estan acabades les obres de les estructures del Teatre

76834
Membres del Consell i tècnics observant l'estat de les obres.Fotos: JOAN TORRES.

X.RIUTORT.Palma.
«Tenim previst que acabin les obres a finals de febrer o principis de març» explicà Maria Antònia Munar, presidenta del Consell de Mallorca, ahir durant una visita a l'interior del Teatre Principal de Palma per veure l'estat de les reformes.

Amb un pressupost de 20.000.000 d'euros del Consell i més de cinc anys tancat per obres, el Teatre Principal comença a veure la llum. Segons l'aparellador Joan Mut, «les obres de construcció de les estructures ja estan pràcticament acabades». A partir d'ara començarà la fase en la qual es faran els acabats i la dotació de serveis. Ja està acabat un 90% de les instal·lacions, l'estructura de la caixa escènica i de la sala sobre el pati de butaques.

Amb aquesta reforma es vol tornar al Teatre original, però mantenint l'estètica històrica de l'edifici, tant preuada pels seus usuaris, al mateix temps que es condiciona i s'adapta a les normatives de seguretat, millorant la comoditat de l'espectador i les possiblitats escèniques.

«No hi hem fet una remodelació, s'ha fet, en certa manera, un de nou, però respectant i conservant la imatge tradicional del teatre», digué Munar, per a qui allò més important «és que ara tindrà les condicions de seguretat necessàries, tant per als espectadors com per als artistes». Estarà equipat també amb les noves tecnològies per fer d'ell «un teatre modern, de referència i competitiu».

Dels canvis que suposa la reforma d'aquest simbòlic edifici inaugurat l'any 1860, s'ha de destacar l'eliminació de l'amfiteatre i la seva substitució per una estructura de llotges, tornant a l'estructura anterior a la reforma del'any 1932.

L'edifici futur disposarà a més d'una nova sala damunt de la platea, i el característic mural de la cúpula serà restaurat. «A aquesta sala polivalent hi cabran 100 persones. L'espai es dedicarà a espectacles de petit format, conferències, lectures, etc.» puntualitzà Mut.

La pinta de l'escenari guanyarà en altura, que passarà de 14 metres a 25 metres. Serà a més el pioner a l'Estat a comptar amb un escenari mòvil.

El Consell de Mallorca espera que les obres estiguin acabades abans de les properes legislatures. «Volem que sigui una apertura decisiva. Estem molt il·lusionats, i pensam que estarà llest a finals de febrer. Volem inaugurar-lo abans de les eleccions» manifestà la presidenta del Consell de Mallorca. Es faran visites guiades per als ciutadans interessats, una vegada acabades les obres.

Malgrat que aviat finalitzaran les obres, Munar reconegué que fou una «equivocació tancar el teatre abans de tenir els permisos i les llicències per començar les obres».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.