algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín: 11°
13°

Els actors de Balears premien Joan Mas i «castiguen» Jaume Caldentey

L'Associació d'Actors i Actrius lliura els premis Jeckyll i Hyde

E. LÓPEZ VERDÚ.Palma.
Els actors de les Balears celebraren diumenge la quarta edició dels premis Jeckyll i Hyde. Els guardons són concedits per l'Asociació d'Actors i Actrius de les Illes Balears (AAAPIB) a aquells personatges que han destacat durant el transcurs de l'any en el món teatral, ja sigui per bé o per mal.

Així, el premi Jeckyll va correspondre al catedràtic de literatura catalana de la Universitat, Joan Mas i Vives, que hi estava nominat per quart any consecutiu pel seu Diccionari d'actors de les Balears.

En el seu discurs, volgué recordar els gairebé trenta col·laboradors que contribueixen a actualitzar l'obra any rere any. Mas s'imposà en una votació molt ajustada a Javier Matesanz, periodista i col·laborador de Diari de Balears i principal impulsor de la revista mensuaFanteatre, successora de Fancine. Un altre dels nominats era Andreu Ramis, director de l'Obra Social i Cultural de Sa Nostra per l'impuls que reben alguns projectes teatrals en el si d'aquesta institució.

Assistència
Per la seva banda, el premi Hyde «castigà» la gestió de Jaume Caldentey, tècnic de teatre de la Conselleria d'Educació i Cultura del Govern balear, del qual l'Associació d'Actors i Actrius Professionals destacà la seva «poc fructífera» defensa del teatre illenc.

Així i tot, Caldentey va ser l'únic dels nominats a aquest guardó -el Hyde- que va assistir al sopar, i va rebre el premi enmig dels aplaudiments dels assistents.

Altres nominats d'aquesta categoria eren Rogelio Araújo, regidor de Cultura i Educació de l'Ajuntament de Palma, i Antoni Vera, director del Consorci per al Foment de la Llengua Catalana i la Projecció Exterior de la Cultura de les Illes Balears -Cofuc-.

A més, es lliurà un premi honorífic per tota la seva carrera a la veterana actriu Maruja Alfaro i es reté homenatge a Margalida Llobera Margaluz, morta el gener passat. Al final de l'acte es llegí un comunicat de suport al còmic Leo Bassi, que actuarà de dia 3 a dia 20 de maig al Teatre de Lloseta.

El «bufó» italià havia d'estrenar al Teatre del Mar la seva darrera proposta, La Revelación, però l'Església va fer valer una clàusula del contracte de lloguer amb la Fundació del Teatre del Mar perquè l'obra no s'hi representàs.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.