muy nuboso
  • Màx: 27°
  • Mín: 20°
22°

Girona acull un recital de cançons del polifacètic autor Guillem d'Efak

El projecte és una iniciativa de membres d'Espiral d'Embulls

C. DOMÈNEC. Barcelona.
La Casa de Cultura de Girona presentava ahir el recital Projecte D'Efak, amb un grup compost expressament per a aquest concert, que versionà poemes i cançons de Guillem D'Efak, artista polifacètic de Manacor que nasqué a Guinea Equatorial. El poeta Bernat Nadal, amic de l'homenatjat, participà a l'esdeveniment musical amb la lectura d'alguns dels texts d'Efak.

El projecte d'homenatge a Guillem D'Efak és una iniciativa de tres membres del grup Espiral d'Embulls, acompanyats del guitarra Miquel Trobat. Els músics Joana Gomila, cantant i guitarra eléctrica; Miquel Perelló, bateria, i Sebastià Sansó al baix, recordaren el seu cèlebre conciutadà.

Entre 1965 i 1968, Guillem D'Efak fou un dels principals exponents de la Nova Cançó. Segons Sebastià Sansó, «és encara conegut per les generacions anteriors, però no per les actuals i per això les nostres versions són roqueres, per arribar millor a la gent jove». Sansó es queixà que «no li han dedicat ni un carrer ni una sala a Manacor, i això que ell sempre reivindicava el seu origen per tot arreu».

El concert presentà tretze temes que els músics, instal·lats a Barcelona, preparen des del passat mes de gener. El pròxim 14 d'abril, repetiran el recital en el Bar Sa Pua de Manacor i la intenció del grup és donar continuïtat a l'homenatge amb més concerts arreu de Catalunya i de Mallorca.

De la gran producció musical de Guillem D'Efak, «hem elegit les cançons que més ens agradaven, les més significatives com Balada d'en Jordi Roca o Sa cançó de Son Coletes, i també hem volgut incorporar algunes rareses, com alguns temes de caràcter eròtic», va dir Sansó.

Ara es compliexen onze anys des de la mort a Mallorca de Guillem d'Efak. Dedicat a diverses activitats, va treballar amb la cançó mallorquina, enregistrà discs, cultivà la poesia i la narrativa. També va ser guia turístic i va obrir alguns cafès-teatre a Barcelona.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.