algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

Les Clarisses celebren els 750 anys de la primera pedra del monestir

El bisbe Murgui presidí la solemne concelebració de l'eucaristia

La comunitat de les Germanes Clarisses de Palma celebrarà amb diversos actes, des d'ahir i fins el 4 d'octubre, solemnitat de Sant Francesc d'Assís, el 750è aniversari de la col·locació de la primera pedra del monestir de Palma (1256).

Ahir dissabte, a les 17 hores, el bisbe de Mallorca, monsenyor Jesús Murgui, presidia la solemne concelebració de l'eucaristia. Finalitzada la missa, es va donar per besar als fidels la relíquia de la santa que es conserva al monestir.

La major part dels actes commemoratius tindran lloc el pròxim mes d'agost, entorn de la festa de Santa Clara (11 d'agost).

Des del segle XIII i fins avui, de manera ininterrompuda, les germanes clarisses, també conegudes inicialment com les Dames Pobres de Sant Damià, monges del segon orde francisà, han mantingut viu entre les pedres del monestir el carisma dels seus fundadors, sant Francesc d'Assís i santa Clara.

La voluntat de la comunitat de Palma, integrada en l'actualitat per devuit monges, amb l'organització dels actes commemoratius, és donar públicament les gràcies a Déu per aquests 750 anys d'història, en els quals en el mateix monestir s'ha mantingut la continuïtat de les Germanes Clarisses.

El monestir de les Clarisses és una mostra monumental del gòtic primitiu, en el qual destaquen com a exponents de l'arquitectura d'aquella època el claustre, la sala capitular, el refectori i el dormitori. Les Germanes Clarisses, presents en els cinc continents, mantenen en l'actualitat més de dos-cents convents a Espanya.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.