algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 21°
28°

Quatre grups balears van a la «Muestra de Teatro de las Autonomías» de Madrid

Aquesta XI edició vol ajudar les companyies afectades pel fet de la insularitat

X.R.Palma.
Quatre grups de teatre de les Balears duran les seves obres al Círculo de Bellas Artes de Madrid, a la «Muestra de Teatro de las Autonomías» que se celebrarà el mes de març.

Les obres seleccionades han estat Patera, de La Clota; Memoria de Julián, d'Iguana Teatre; Tempo, de la companyia Res de Res, i els Entremeses, de Cervantes, interpretada per la companyia Rafael Oliver Produccions.

Inmaculada Alvear, adjunta a la direcció de la «Muestra de Teatro de las Autonomías», explicà a la presentació de la mostra que es va fer ahir a Palma, que aquesta XI edició està dedicada al fet insular, a les companyies de les Illes Balears (quatre grups) i de les Canàries (amb set grups), encara que també hi ha dos grups de la comunitat de Madrid. «Hem volgut ajudar els grups illencs, perquè sabem les dificultats que tenen per arribar a la Península», subratllà Alvear. «L'objectiu és la projecció exterior d'obres de teatre de recent creació. Les obres balears seleccionades són propostes estètiques diferents que donen mostra de la diversitat teatral de les Illes», digué. També agraí l'aportació econòmica del Govern balear, que ajuda al desplaçament i allotjament de les companyies.

Catalina Sureda, directora general de Cultura, explicà que aquesta mostra «és un aparador immillorable per mostrar a tot l'Estat la producció pròpia».

Res de Res serà la companyia que obrirà aquesta edició amb l'obra Tempo, una peça on «la música, el teatre i el circ comparteixen protagonisme amb un univers de sons i emocions quotidianes», en paraules del director i actor Gabriel Jordà, que no deixà de remarcar que «anar al Círculo de Bellas Artes, situat al cor de Madrid, és tota una oportunitat, allà es reuneix gran part del món de la cultura».

Iguana Teatre continua celebrant els seus vint anys amb la representació de Memoria de Julián. El grup oferirà la versió en castellà al públic madrileny. L'actor Carles Molinet destacà que «la representació a Madrid clourà tot un procés dins la trajectòria de la companyia».

La companyia La Clota durà Patera, guanyadora del Premi Born de Teatre 2003, inspirada en les experiències com a immigrant de Juan Pablo Vallejo, autor del text. Rafel Oliver Produccions oferirà els Entremeses de Cervantes al públic de la capital. «Feim una versió mediterrània d'aquest divertiment, amb un tractament contemporani», segons va indicar el seu director Andreu Segura.

Totes les companyies agraïren aquesta oportunitat de presentar les seves obres a un lloc tan paradigmàtic com el Círculo de Belles Artes de Madrid.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.