algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

El Tribunal torna a asseure a la banqueta el caníbal de Rotemburg

Sota una forta atenció mediàtica va començar ahir a l'Audiència Provincial de Frankfurt el judici per assassinat contra Armin Meiwes, el «caníbal de Rotemburg», després que el Tribunal Federal Suprem (BGH) ordenàs repetir el procés.

El BGH acceptà la petició de revisió formulada per la Fiscalia Federal, que considera que Meiwes és culpable d'assassinat i no d'homicidi, tal com s'assegurava en una anterior sentència. El caníbal alemany, de 44 anys d'edat, va comparèixer puntual davant del jutge. Impecable amb un vestit de jaqueta negre, camisa i corbata del mateix color, l'acusat es va mostrar relaxat i va fer broma amb els seus tres advocats defensors.

El judici va començar amb la lectura de l'acta d'acusació i de les sentències tant del BGH com de l'Audiència de Kassel, que va condemnar Meiwes el gener del 2004 a vuit anys i mig de presó per homicidi, pena que va ser considerada lleu atesa la gravetat dels fets.

El 2001 Meiwes matà, esquarterà i es menjà un altre home, el berlinès Bernd Jürgen Brandes, amb el seu consentiment, en un crim amb el qual ambdós van satisfer les seves fantasies.

El delicte no va ser considerat assassinat, perquè Meiwes no va matar la seva víctima, com sostenia l'acusació, només per satisfer les seves ganes sexuals, ja que el plaer que va experimentar el caníbal en matar i trossejar la víctima no va ser «un motiu dominant» del crim, segons va sostenir el jutge de Kassel. Durant aquest judici, el caníbal confessà el crim del berlinès però assegurà que ho va fer perquè aquest li ho demanà.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.