nubes dispersas
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 7.65°

Manacor viu l'aventura de la solidaritat

La pista de la Salle entreté i educa els més petits de la ciutat durant les seves vacances de Nadal

Els nins i nines de Manacor viuen aquests dies unes aventures molt especials per gaudir del temps lliure de les festes de Nadal. La pista d'aventures muntada al poliesportiu de La Salle manté el caire divertit però també el pedagògic, ja que els més petits de la ciutat aprenen a ser solidaris, a prendre consciència i comprendre aquelles persones que tenen alguna discapacitat.

Des de dia primer fins dia 5 de gener la pista d'aventures roman oberta sota el lema «Joventut, solidaritat, participació» i tant el matí com l'horabaixa els nins i nines són acompanyats pels seus pares per gaudir de les diferents activitats i jocs que organitzen els monitors.

Allà hi ha contacontes, gimcanes, jocs cooperatius, jocs populars i altres més intrèpids i per als més atrevits com ara l'escalada, la tirolina o el pont de mico. Aquests darrers són els jocs més espectaculars i dels que més gaudeixen els infants malgrat que algun quan es veu a les altures no pot evitar posar a plorar i demanar que el baixin per l'escala.

Ahir, el director general de Joventut del Govern, Juan Francisco Gálvez; el president de s'Institut, Antoni Serra, i els regidors de l'Ajuntament de Manacor, Isabel Febrer i Jaume Darder, visitaren la pista d'aventures. Precisament, Antoni Serra féu referència als aspectes pedagògics d'aquesta iniciativa. «No només és diversió sinó que també s'ha de tenir en compte la part solidària i la conscienciació relacionada amb el món dels discapacitats. L'objectiu és que de cara al futur no hi hagi barreres arquitectòniques i ensenyar ja des de petits conceptes fonamentals», explicà Serra.

De fet, moltes de les activitats tenen aquest objectiu. Així, per exemple, es fan partits de bàsquet tres per tres en cadira de rodes, tallers i jocs de braille.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.