muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

Preocupació pel greu estat de conservació de l'antiga torre de defensa de sa Calobra

El Grup per l'Estudi de les Fortificacions reclama a l'Ajuntament d'Escorca que actuï d'ofici

El mal estat de la torre de defensa de sa Calobra posa en perill la seva conservació, ja que es pot esfondrar en qualsevol moment. El Grup per l'Estudi de les Fortificacions de Mallorca ha realitzat un estudi de camp en què posa de manifest la delicada situació de la torre i reclama a l'Ajuntament d'Escorca que actuï d'ofici.

Els membres d'aquest grup han deixat uns avisos a la zona per tal que els excursionistes no intentin pujar a la torre, ja que pot resultar molt perillós: «Pot esfondrar-se en qualsevol moment; és molt perillós», comenta el president del Grup per l'Estudi de les Fortificacions de Mallorca, Àngel Aparicio.

Una vegada l'Ajuntament hagi realitzat una actuació d'urgència, Aparicio comenta que la Sala podria emprendre una rehabilitació més acurada i seria possible traslladar el material per via aèria fins a la zona.

«Seria bo que l'Ajuntament fes un projecte de consolidació i tal vegada podria demanar ajuda a altres institucions; la torre té un aljub que funciona durant els hiverns», afirma. D'aquesta manera, els membres del grup estan disposats a col·laborar en tot allò que sigui necessari.

La torre de defensa de sa Calobra, declarada Bé d'Interès Cultural (BIC), és la més emblemàtica del municipi per la seva ubicació, i a més és la més representada aDie Balearen. Els estudiosos assenyalen que la torre es degué construir a principis del segle XVII.

D'altra banda, el Grup per a l'Estudi de les Fortificacions proposa la creació d'una ruta per conèixer la torre, ja que encara queden les restes de l'antic camí que condueix a la fortificació.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.