lluvia ligera
  • Màx: 15.4°
  • Mín: 7.22°
11°

Molt més que vinil a la VI Fira del Disc

Juliette Lewis va ser la gran estrella d'una jornada inaugural que va satisfer el nombrós públic

NICO BRUTTI. Palma.
El sol els pega de ple a la cara a la banda Sal de Cocó, a les quatre de l'horabaixa en el territori de Fires i Congressos, per a més dades, Polígon de Llevant. A dins, se celebra la VI Fira del Disc Mallorca 2005. Vuit països integren la representació pel que fa a parades. Però l'esdeveniment és molt més que això. És un fet cultural molt important per a tots aquells que tenen alguna relació amb la música, els discs o els llibres. En realitat, amb tots aquells que tinguin inquietuds. Llibres, vinils, CD, DVD, cartells de pel·lícules famoses, samarretes, bosses, estalvis i tot el que un es pugui imaginar per al màrqueting de la parada i de les bandes consagrades, principal atractiu per a la majoria.

La parada local Casatomada s'especialitza en llibres de jazz, rock, música ètnica i de música en general. Inclou biografies de cantants, bandes i autors. Més enllà, quasi al final del recinte tancat (a l'escenari on actuarà devers les nou del vespre Juliette Lewis, l'actriu esdevinguda cantant i líder de la seva banda, The Licks) els One Foot, guanyadors del concurs Musicnauta, mostren el seu rock davant molta gent.

Tots els que s'apropen a les parades semblen cercar allò introbable. Com amb compulsió, però amb bones maneres. Ningú es baralla, encara que molts es passegen per veure aquesta fila de vinils que va des de Patti Smith a Elton John, des d'Abba a Iron Maiden.

Morro Record de Mallorca centra la seva venda en originals emmarcats de Discs d'Or i Platí, tant fa si de Bruce Springsteen com d'Elvis o U2. Tot amb la certificació d'original, igual que els autògrafs a les portades de discs de vinil, ja sigui de Neil Young, Elliot Murphy o Pearl Jam. Els preus se situen entre els 300 i els 1.500 euros. Els seus amos, José Morro i Jaume Bibiloni, expliquen que la majoria de les vendes les realitzen via internet.

Ara és Màquina!, la banda de Barcelona, la que transita per l'escenari interior. Fora, el sol continua escalfant i els qui el pateixen són els Rock and Press i el seu excel·lent so. Tota una fira.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.