algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 12.91°
15°

Balears mostra a la Fira de Tàrrega la diversitat i riquesa del seu teatre

Neo-Rural, Pasodos, Teatredequè, Teatre Independent de Ciutat i Au Ments representen la Comunitat

L.M./P.G.Palma.
Noves cares i molta diversitat. La presència balear en la XXV Fira de Teatre al Carrer de Tàrrega, que s'inaugurarà demà i que finalitzarà diumenge, estarà formada per cinc companyies de les Illes que abastaran la dansa, el teatre de text i el visual. Neo-Rural, Pasodos i Teatre Independent de Ciutat participaran per primera vegada en el certamen, mentre que Au Ments i Teatredequè repetiran per segona i tercera vegada, respectivament.

«Cada cop és més difícil escollir qui va a Tàrrega. A Balears hi ha una àmplia oferta teatral de qualitat», va afirmar Catalina Sureda, directora general de Cultura del Govern. Qualitat que va corroborar Llorenç Corbella, director artístic de la Fira: «La presència balear està plenament consolidada».

Els primers a actuar a l'Espai Illes Balears, ubicat al poliesportiu de la localitat, seran Neo-Rural, que escenificaran demà La vida difíci. «Per a nosaltres és una gran oportunitat ser a Tàrrega», van dir Tomeu Cerdà i Albi. Pasodos presentarà el mateix dia El conjur del Tango. «Estam orgullosos de mostrar la nostra proposta, que fusiona el tango amb el text», segons Laura Macías. Divendres serà el torn de Teatredequè i Un enemic del poble. «Tàrrega és una fira diferent a la resta», va explicar Pep Cerdà.

Dissabte, Teatre Independent de Ciutat pujarà a l'escenari de l'Espai amb Amics. «És la nostra primera participació i una gran oportunitat», va assegurar Toni Oliver. Finalment, Au Ments escenificarà diumenge Asteroide 9900 Doctor Iluminatis. «La Fira de Tàrrega és una plataforma per actuar en altres llocs», va afirmar Tomeu Gomila. Una plataforma que en aquesta convocatòria comptarà amb 670 programadors que recorreran les 225 funcions -de carrer i sala- dels 82 grups programats.

Tot això després que la veterana companyia Comediants doni el sus a la mostra. El grup que va impulsar la Fira en els seus inicis serà l'encarregat d'obrir-ne la nova convocatòria. Ho farà amb l'espectacle Foc als 25! Dimonis, una mirada nostàlgica a la història del festival, el major i millor mercat de les arts escèniques del sud d'Europa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.