algo de nubes
  • Màx: 15.01°
  • Mín: 7.65°

Un misteri «in crescendo»

Tot i l'allau de persones que diuen conèixer el pianista mut, la Policia no ha aconseguit res

El misteri sobre l'«home del piano», trobat amb amnèsia a una illa del sud-est d'Anglaterra, persisteix. Ahir es descartà una pista francesa oberta per les declaracions d'un mim polonès resident a Itàlia que assegurà que era un músic francès de carrer anomenat Steven Villa Masson. La germana d'aquest músic, que viu a Niça, desmentí el mim poques hores després.

Per la seva banda, l'hospital de Kent, on està sent tractat el pianista des del 7 d'abril, es manté prudent sobre qualsevol pista i les considera meres «especulacions». Després que la imatge del jove i de la seva mirada malenconiosa aparegués en diaris i pantalles de televisió de tot el món, les autoritats han rebut una allau de pistes sobre la seva identitat.

«S'han rebut més de 500 cridades de Gran Bretanya però també de l'estranger», va declarar Adrian Lowther, portaveu de l'hospital de West Kent, on està sent cuidat. Els testimonis que diuen saber qui és el jove, qui fins ara s'ha comunicat únicament mitjançant un dibuix d'un piano de coa en un tros de paper, aflueixen, i probablement continuaran afluint els pròxims dies.

Entre aquests hi ha el mim polonès, Darius Dydymski, de 33 anys, que va assegurar a la Policia italiana que havia treballat feia uns anys amb el desconegut a Niça. L'actor polonès va afegir que Masson vivia a la ciutat amb la seva família i germans. Però la família va desmentir que Steve Masson fos el jove trobat en caure la nit, vagant tot banyat, i de qui s'ignora si anava en un vaixell i va caure a la mar i va nedar fins a la vorera. Del jove s'ignora tot, llevat que és un pianista excepcional.

El misteri que envolta l'«home del piano» va a més després de saber-se que totes les etiquetes del vestit amb jaqueta negra que duia, com també les de la camisa i de la corbata, havien estat retirades, com per esborrar-ne qualsevol rastre. El portaveu de l'hospital va confirmar que l'home, que encara no ha pronunciat cap paraula, havia assenyalat una bandera sueca, en ensenyar-se-li un atles. Tot i així, pels metges, «no està clar el que va voler dir». Al jove amnèsic se li ha donat un piano elèctric i no cessa d'interpretar melodies.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.