algo de nubes
  • Màx: 16.31°
  • Mín: 7.61°
16°

El papa Benet XVI dóna llum verda al procés de beatificació de Joan Pau II

El pontífex no esperarà els cincs anys establerts per la llei vaticana en aquest cas

El papa Benet XVI ha disposat l'inici immediat de la causa de beatificació del seu antecessor Joan Pau II, sense esperar al període de cinc anys posterior a la mort que estableixen la legislació vaticana.

Benet XVI ho va anunciar ahir personalment al clergat romà, llegint en llatí una comunicació del prefecte de la Congregació per a les causes dels Sants, el cardenal portuguès José Saraiva Martins.

El papa va llegir la comunicació durant la seva trobada amb el clergat romà a la basílica de Sant Joan de Laterà, catedral de Roma i de la qual és bisbe, que va ser acollida amb un llarg aplaudiment per part dels rectors i pel cardenal Camillo Ruini, vicari del pontífex a Roma, que ha estat qui ha demanat la beatificació ràpida.

L'escrit llegit per Benet XVI i difós després pel Vaticà en italià diu que «sota la petició del cardenal Ruini, el summe pontífex Benet XVI, considerades les peculiars circumstàncies exposades a l'audiència concedida al cardenal vicari general el 28 d'abril del 2005, ha dispensat el temps de cinc anys d'espera després de la mort del serf de Déu Joan Pau II (Karol Wojtyla), Summe Pontífex, perquè la causa de beatificació i canonització d'aquest serf de Déu pugui començar l'abans possible. Malgrat qualsevol cosa en contrari».

La data del començament de la causa de beatificació que portarà Wojtyla als altars serà així la del 13 de maig, data en la qual es compleixen 24 anys de l'atemptat sofert per Joan Pau II a la plaça de Sant Pere.

És la data de la primera aparició de la Verge de Fàtima, fet important atesa la devoció de Joan Pau II per la Verge i sobretot tenint en compte que el papa sempre va parlar d'un miracle que la Verge va fer per salvar-li la vida.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.