cielo claro
  • Màx: 15.05°
  • Mín: 7.61°
12°

Es Baluard adquireix el quadre «Cala de Sant Vicenç» de Sorolla

El Museu d'Art Modern i Contemporani Es Baluard ha adquirit el quadre Cala de Sant Vicenç, de Joaquín Sorolla «un dels pocs paisatges mallorquins del pintor valencià». L'obra es va comprar el passat dia 16 de novembre, a la subhasta que la casa Sotheby's de Londres dedicà a la pintura espanyola de finals del segle XIX i principis del segle XX. Durant la mateixa licitació també es va adquirir el quadre Escena mitològica de Josep Maria Sert.

Amb les dues compres, Es Baluard incorpora en propietat el primer Sorolla i el primer Sert a la seva col·lecció. Cala de Sant Vicenç és un oli sobre tela de 51,5 x 73 centímetres que Sorolla va pintar l'agost de 1919. El preu de sortida era de 265.000 euros, amb una estimació de 368.000. Finalment s'adjudicà per 311.963 euros, imposts inclosos.

Mallorca
L'agost del 1919, Joaquín Sorolla es trobava a Mallorca descansant després de set anys treballant en una obra per a l'Hispanic Society of America de Nova York. Durant aquell mes va pintar Cala de Sant Vicenç, un quadre en el qual pot veure's una vista de la cala de Pollença. La seva estada a l'Illa li va servir per redescobrir la llum de la Mediterrània i per deixar constància dels agrests penya-segats característics de Mallorca.

Escena mitològica és un oli i tempera sobre tela de 226 x 79 centímetres. Pintat entre el 1912 i el 1913, el quadre va sortir a subhasta amb un preu d'entre 11.800 i 17.700 euros i es vengué per 27.317 euros. Es tracta d'un dels plafons decoratius que Sert va realitzar per a la casa de Sir Saxton Noble. S'ha de recordar que Josep Maria Sert va estar estretament vinculat a l'Illa. De fet, l'artista va viure a Mallorca durant el temps que va realitzar els murals del Palau March.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.