algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

«El domingo si Dios quiere», millor pel·lícula i actriu al VII Europfilm

«Frío sol de invierno» rebé el premi al millor actor i la menció especial del jurat

89802
Foto de família en finalitzar la gala de clausura.


Dos grans vencedors en la darrera jornada del VII Festival, El domingo si Dios quiere, de Yamina Benguini que aconseguí el premi destinat a la millor actriu per la interpretació de Fejiria Deliba i el de millor pel·lícula. Frío sol de invierno, del director Pablo Malo, rebé la menció especial del jurat i el guardó de millor actor protagonista, per la interpretació d'Unax Ugalde.

Els cinemes AMC Festival Park de Marratxí acolliren la gala de clausura, en la qual els premiats recolliren els guardons, que reberen en presència de conegudes personalitats del cinema i dela televisió, com María Adánez i Alberto Caballero, actriu i guionista respectivament de la sèrie Aquí no hay quien viva; Pedro Piqueras, periodista i director de Ràdio Nacional d'Espanya,; o les presentadores de televisió Bárbara Rey i Beatriz Rico. En un escenari on destacava una estora vermella molt familiar, tots es mesclaren d'una manera amigable amb un públic àvid de fotografiar-se amb ells.

Així mateix, a les 20.30 hores es projectà la pel·lícula La estrella amb el fi de recaptar fons per a l'Associació de Pares d'Infants amb Càncer, Aspanob. El seu president, Jesús Cuartero, agraí emocionat el suport rebut del festival, que contribueix a fer «que viure sigui el joc més divertit dels nostres fills».

Reberen una distinció Veit Helmer, millor director per Gate to heaven; el curtmetratge La nevera, d'Enrique Fornés; els documentals Salvemos el prado, d'Alfonso Arteseros i que retrata l'operació logística efectuada durant la Guerra Civil per salvar els tresors artístics de la República. Arteseros va concloure la seva intervenció en recollir el premi afirmant que «un país sense arxiu documental és com una família sense àlbum de fotos». També fou guardonat el documentaLa rosa del desierto de Tomás Martínez Antolín, que dedicà el seu primer premi «a les dones i a la causa saharianes». En els àmbits de televisió i ràdio els premiats foren el programa de Canal 9, En casa de Bárbara; i la sèrie d'Antena 3, Aquí no hay quien viva, «pel seu massiu èxit d'audiència amb les peripècies d'una comunitat de veïns».

Bárbara Rey explicà que «associar el meu físic amb la cuina és un poc estrany, fins i tot molts es pensen que no sabríem ni cuinar per als fills». El director del certamen, Rafael García de Loza, explicà que l'organització havia arribat a un acord amb l'Ajuntament de Marratxí per a la creació d'un fons de consulta audiovisual amb «cinema, televisió, documentals, vídeos, llibres i revistes per al gaudi de la gent, però també per a la formació dels professionals del món del cel·luloide».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.