algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 13.97°
17°

La IV Setmana de la Ciència s'inicia amb 257 activitats programades

La proposta ha augmentat fins a 214.000 euros el seu pressupost

J.C./EFE. Palma.
La quarta edició de la Setmana de la Ciència i la Tecnologia de Balears, que es durà a terme des de demà fins al 14 de novembre, inclourà 257 activitats del món de la ciència i la investigació, de les quals 122 seran a Mallorca, 92 a Menorca i 43 a Eivissa i Formentera. Amb un pressupost de 214.000 euros, aquesta iniciativa pretén difondre els resultats de la investigació en els seus diversos àmbits, renovar el coneixement que la població té sobre la ciència i mostrar el patrimoni cientificotècnic de l'arxipèlag, segons va informar ahir la Conselleria d'Economia, Hisenda i Innovació en una nota.

La Setmana de la Ciència, que té lloc de manera simultània a la resta de comunitats autònomes i països de la UE, està emmarcada en la Setmana Europea de la Ciència i la Tecnologia. En aquesta edició, aclareix, l'aportació econòmica del Govern s'ha duplicat per a aquest esdeveniment i ha passat de 59.000 E de l'any passat a 121.600 el 2004, als quals s'han de sumar 57.400 E que aporta el Ministeri d'Educació i Ciència i 35.000 de la Fundació per a la Ciència i la Tecnologia.

S'ha de destacar, entre les activitats programades, la segona convocatòria del Concurs de Fotografia Científica, centrat en la ciència i la tècnica. Els participants en aquest concurs podran presentar les seves obres en blanc i negre, color o en format digital des de demà fins al 31 de gener. Els guardons, un premi únic i tres accèssits, es lliuraran a la Fira de la Ciència que es realitzarà a la primavera del 2005.

Així mateix, la IV Setmana de la Ciència i la Tecnologia inclourà en les activitats diverses exposicions, visites guiades, jornades de portes obertes, cursos, conferències, taules rodones, tallers, sessions de cine, itineraris didàctics i excursions. Destaquen també una visita que es farà al centre meteorològic de Son Bonet pel llançament d'un globus sonda, un acte de reconeixement als becaris investigadors i la publicació d'un estudi del científic Mateu Orfila.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.