algo de nubes
  • Màx: 19.23°
  • Mín: 9.02°
18°

Dog day afternoon i Take it easy revitalitzen el punk de Mallorca

Els grups, de Palma i de Capdepera, presentaren els nous treballs

J. CASTELLS. Palma.
«Els únics que han aguantat la baixada de vendes són els grups de punk: les seves xifres són baixes, però no perden mercat arran de la pirateria i internet», explicava ahir Xisco Vargas, del segell Punkaway! En són un exemple els dos àlbums presentats per la firma mallorquina: E.P., de Dog Day Afternoon, i el disc homònim de Take it easy.

A més, grups com Phogo augmenten l'expectació pels seus concerts amb actuacions memorables o altres, com No Children, s'autofinancen una gira de 34 recitals pels Estats Units i de la qual acaben d'arribar ben satisfets.

Dog Day Afternoon ha enregistrat quatre cançons tan curtes com intenses amb l'estudi itinerant Impala 1 del tècnic Chano, que el va instal·lar entre el local d'assaig dels joves a l'hipòdrom i el dels veïns Satellites.

Els temes de Dog Day Afternoon provenen de «mals horabaixes», explicà Enrique Alarcon, baixista del grup. «Són mostres d'agressivitat, mescla de rock and roll i hardcore sorgides de la química que ens uneix a tots en el local; les lletres tracten sobretot d'amor i de problemes personals».

Per altra banda, la formació de Capdepera Take it easy quedà finalista en l'edició 2003 de l'Art Jove. «No pensàrem que no podíem fer versions: tocàrem 99 red ballons de Nina Hagen i tal vegada per això perdérem», comentava un dels seus integrants. Però ara la banda ha tancat aquesta fase i reconeix haver-ne sortit enfortida, amb el segell Punkaway. Al segon disc «ho tenim més clar: hi ha menys caos i les lletres s'orienten cap a la crítica política, amb problemes laborals i socials», explicà Felip Silva. I afegí que «ara hi ha una espècie de boom de grups a tot Mallorca, i el millor és que tothom és col·lega».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.