cielo claro
  • Màx: 32°
  • Mín: 25°
28°

El Sant Enterrament posà el colofó a les processons la Setmana Santa

En sortir el Crist Jacent, el principi de la desfilada ja havia conclòs

J.N.Palma.
La processó del Sant Enterrament posà el colofó a les desfilades de la Setmana Santa. La tradició d'aquesta processó data de finals del segle XVI, quan les famílies de la noblesa mallorquina organitzaren la processó de l'enterrament. Fins fa quaranta anys diferents barriades de Ciutat gaudien de la seva pròpia processó i no fou fins la dècada dels seixanta que es decidí unificar-les totes en la que avui coneixem.

Com en la de Dijous Sant, hi intervenen les 31 confraries de Palma, tot i que sol ser una mica menys participativa. Ahir, pel fred que feia, semblava que seria menys multitudinària que altres anys. No obstant això, fou tot el contrari. A les 22.00 hores encara mancaven per sortir deu passos de la plaça de Sant Francesc, el punt de concentració. S'hi aplegà una multitud per veure la sortida de les imatges.

Especialment espectacular era la de les mares de Déu, a qui els portadors feien ballar al ritme dels sons processionals o saludar-se entre elles. La desfilada estigué presidida pel pas del Sant Sepulcre o Crist Jacent de la Confraria de la Creu de Calatrava. Ell encara no havia fet la seva sortida en processó quan els primers passos que havien desfilat ja tornaven ser a Sant Francesc. Al tancament d'aquesta edició, el Crist encara feia el recorregut.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.