muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 12°
16°

Trenta-cinc obres d'art fetes per discapacitats sortiran a subhasta

Els treballs s'exposen al Centre de Cultura Sa Nostra de Palma

M.CAMPOMAR. Palma.
Des de ahir horabaixa el Centre de Cultura Sa Nostra de Palma acull la cinquena Mostra d'Arts Plàstiques per a Persones amb Discapacitat. Un projecte que des de fa cinc anys organitza el Centre Gaspar Hauser (Associació de Pares de Nins Autistes de Balears).

Coincidint amb l'any europeu de la discapacitat, les diferents associacions que col·laboren en aquesta mostra volen aprofitar per incidir en la importància d'aquest tipus de projectes per lluitar per la integració social dels discapacitats.

L'exposició reuneix trenta-cinc obres fetes per nins i adults amb alguna discapacitat i realitzades amb distintes tècniques. A l'exposició podem trobar treballs de tot tipus, des de pintura i ceràmica a altres manualitats com telers i cordat de cadires. Segons Maribel Morueco, directora del Centre Gaspar Hauser, amb aquestes iniciatives s'aconsegueix «elevar el potencial artístic de les persones amb dicapacitat».

Divendres es lliuraran els premis a les tres millors obres, que es trien tenint en compte el grau de dificultat dels artistes discapacitats a l'hora de realitzar el seus treballs. José Pérez Beites, president de l'Associació de Pares de Nins Autistes de Balears, assegura que l'entrega dels trofeus és un dels moments més emotius en veure «les cares de felicitat dels premiats».

L'objectiu de la mostra, a més de potenciar la integració dels discapacitats, és la recaptació de fons, que es destinaran a AMITICIA, una associació que proporciona serveis d'oci i respir a les famílies que tenen infants amb discapacitat. A l'anterior edició d'aquest concurs i subhasta es varen recaptar uns 7.000 euros.

Els organitzadors del certamen asseguren que la qualitat de les obres presentades se supera any rere any i que es poden trobar vertaderes obres d'art. De fet, Juan Perera, secretari general d'UNAC (Unió de Associacions i Centres d'Assistència a Minusvàlids de Balears) assegura que aquesta mostra, a més de «brindar una imatge positiva i actual, que dóna confiança als discapacitats» es tracta d'una gran oportunitat per «descobrir nous talents».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.