cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

Joan Barbarà mostra al Casal Solleric 50 anys de feina al seu taller de gravat

Un recorregut per la Planta Baixa i l'Entresol repassa la trajectòria del gravador

58138
Sucre i aiguatinta sobre paper, «Perros», de Miró, de l'any 1979.

IOLANDA PERICÀS.Palma.
50 anys del taller de gravat Joan Barbarà du al Casal Solleric de Palma una mostra dels treballs que s'han duit a terme en aquest taller de gravat de Barcelona, pel qual han passat alguns dels artistes més destacats del segle XX com Miró, Picasso, Tàpies o Chillida. L'exposició ocupa la planta baixa i l'entresol del centre i s'inaugura avui a les 20.00 hores, coincidint amb la Nit de l'Art, que marca l'inici de la temporada expositiva.

Comissariada per un dels fills de Joan Barbarà, Tristan Barbarà, la mostra que ara es veu a Palma ha comptat per la seva realització amb la col·laboració del Grup Serra i és una producció del Casal Solleric «que ja ha estat sol·licitada en altres 16 centres d'arreu del món», explica el seu comissari.

Tristan Barbarà digué que l'exposició suposa un «recorregut històric» que passa «pels noms dels artistes presents». Així la mostra s'estructura des de la dècada dels cinquanta, amb gravats més obscurs, «íntims», fins a l'actualitat, 53 anys després de la seva obertura i permet veure com evoluciona la tècnica del gravat al llarg del temps.

El comissari posa de manifest que «al llarg dels anys s'han anat introduint noves tècniques, s'ha afegit el color i s'ha augmentat el tamany dels gravats». Per Barbarà amb el temps s'han produït totes aquestes evolucions i canvis que han donat lloc a un fenomen que ha convertit el gravat «en un art popular».

En el cas de Palma aquesta mostra es pot veure ampliada ja que l'espai on s'ubica permet la inclusió de gravats de gran format. A més, en aquest cas s'ha volgut destacar també la relació de Barbarà amb Mallorca a través de diferents artistes de l'Illa que han treballat amb el gravador.

Així, juntament amb obres de Joan Miró, Pablo Picasso, Salvador Dalí, Jorge Oteiza, Antoni Tàpies, Dieter Roth, Antonio Saura, Susana Solano, Jaume Plensa o el mateix gravador, Joan Barbarà, entre molts d'altres, hi són presents diferents gravats d'artistes mallorquins com Miquel Barceló o Rafa Forteza.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.