cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 7.68°

Una òpera de Mozart tanca el curs de cant del Conservatori de Ciutat

Els alumnes assajaren per les representacions de divendres i dissabte

M.DÍAZ.Palma.
Els alumnes de cant del Conservatori Professional de Música i Dansa de les Illes Balears assajeven ahir l'òpera que representaran els propers divendres i dissabte, a les 20.30 hores i a les 19.00 hores respectivament a l'Auditori del centre. Els professors Antoni Aragón i Joana Llabrés perfilaven les veus de cada personatge mentre Carles Ponseti duia la batuta de l'orquestra de 24 alumnes que posarà la música a aquesta composició de Mozart.

Mozart compon La finta semplice quan només tenia 14 anys. «És una òpera bufa, d'embolics», explicaven ahir Abigail Sardón i Silvia Fluixa. «Per nosaltres aquest muntatge significa aprendre a dominar els nervis, abordar un personatge, donar-los caràcter». Els professors cerquen que els seus alumnes «tenguin més oportunitats que nosaltres», perquè com diu Aragón per a un cantant allò fonamental és «tenir feina, cantar».

Els dos darrers anys les òperes escollides per a final de curs foren La flauta màgica de Mozart i King Arthur de Purcell. Els professors afirmen que d'aquesta manera els «alumnes s'enfronten a nous reptes amb els formats diferents de cada una de les òperes».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.