cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 7.4°

Els fills de Tom Stobart celebren a Anglaterra l'ascens a l'Everest

Fou el càmera de la primera expedició que coronà el cim

ANDRÉS VALENTE.Londres.
Dos residents a Mallorca van ser la setmana passada a Londres per celebrar la commemoració de la conquesta de l'Everest fa 50 anys. Ben i Romy Stobart, amb la seva germana gran, Gina, eren allà en representació del seu pare, Tom Stobart, el càmera de l'equip d'Edmund Hillary i del xerpa Tenzing, que van conquerir la muntanya més alta del món el 29 de maig de 1953.

Stobart, que va viure a Mallorca des de finals dels anys 50 fins a la seva mort, el 1980, va estrenar la seva pel·lícula, La conquesta de l'Everest, en presència de la reina Isabel II l'octubre de 1953. La reina també va ser present la setmana passada en l'acte commemoratiu duit a terme al cine Odeon de Leicester Square: una reunió dels membres de l'equip i la projecció d'escenes clau del film d'Stobart.

Per celebrar el 50è aniversari van asseure els membres de l'equip a l'escenari per deixar-los xerrar sobre aquella pujada històrica, usant escenes de la cinta d'Stobart per il·lustrar i acompanyar les seves paraules.

Entre els diferents temes es parlà del missatge en clau que Morris va enviar a Times quan es produí la conquesta del cim. Aquest era simplement un text sense cap codi que deia que el temps estava bastant malament i que Hillary i Tenzing estaven esperant una oportunitat per intentar anar al cim. Però per acord previ, el director deTimes a Londres sabia que aquest missatge significava tot el contrari: el temps estava bé i els escaladors havien conquerit l'Everest.

Ben, Romy i Gina eren asseguts un parell de files rere la reina i el seu marit, però diuen que per a ells els moments més emocionants de l'aniversari foren quan els membres de l'equip explicaven anècdotes i records del seu pare.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.