algo de nubes
  • Màx: 18.79°
  • Mín: 8.69°
18°

La Fàbrica de Licors festeja el seu primer any dedicat a la fotografia

La galeria inaugura anit la mostra de Pepe Miralles «Que me den»

I.PERICÀS/L.MOYÀ.Palma.
L'espai fotogràfic La Fàbrica de Licors celebra el seu primer aniversari com a galeria dedicada únicament a la fotografia amb una mostra de Pepe Miralles i una festa d'aniversari amb la participació del col·lectiu La Resistència de l'Art i un espectacle de dansa.

Que me den és el títol de la mostra de Miralles, a la qual el fotògraf exhibeix tres sèries de fotografies i una selecció dels seus darrers projectes que podran ser consultats pels visitants. La primera de les tres sèries du el mateix títol que la mostra i s'hi veuen diferents retrats d'un home despullat, sempre d'esquena o de perfil, amb les quals Miralles afirma que «volia manifestar un desig homosexual».

La segona de les sèries, Contra viento y marea mostra dos homes abraçant-se «en un ambient hòstil», un polígon amb el qual Miralles pretén fer una reflexió sobre «la dificultat de mantenir una parella, gai o no». La tercera i darrera sèrie Desembragues retrata una paret amb restes d'orina. Segons l'autor la imatge representa «com les persones marcam el nostre territori, sobretot en el camp de les relacions afectives».

Amb aquesta mostra la galeria celebra un primer aniversari davant el qual cinc socis de l'espai se senten «molt contents i orgullosos». J.A. Gavilan Sáez, Pepi Hervàs, Magdalena Ferragut, Xisco Bonnín i Bàrbara Vidal són els responsables de l'espai i qualifiquen aquest primer any com a molt positiu.

Al principi, expliquen «ens va costar arrancar, perquè vàrem haver de recuperar l'espai, però a poc a poc la galeria s'ha anat omplint i cada vegada tenim més visitants», afirma Gavilan. Ell és un dels primers impulsors de la idea, davant el fet que «creia que hi havia un buit en aquest camp. No hi havia cap espai dedicat a la fotografia i la resta de galeries només feien exposicions esporàdiques».

Durant aquest primer any de vida han passat per les sales de La Fàbrica de Licors (que pren el nom de l'ús que se li donava a l'espai on està ara ubicada la sala), fotògrafs com ara Gabriel Lacomba, Eduardo Muiña, Pedro Salinero, Renate Scherra, Joanna Andreen, Jérôme Combrier o Elssie Ansareo i Toni Martorell. Aquestes dues darreres mostres, que tingueren lloc de manera simultània, han estat les més visitades d'aquest espai, que s'inaugurà amb la col·lectiva Pockets dedicada als fotògrafs de premsa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.