algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
16°

Don Quixot obre amb una mostra que marca el retorn de Jandro

Després de 7 anys mostra 38 pintures a la seva reformada galeria

P.GIMENEZ.Palma.
Amb l'exposició Blanc, noir et... un peu de couleur (Blanc, negre i... un poc de color), Alejandro Gómez Salcedo, Jandro, obrí ahir vespre les portes del renovat espai de la seva galeria, que presenta ara sota el nom de Galeria d'Art Don Quixotte.

L'artista, que s'ha encarregat personalment dels detalls de la reforma de l'espai que s'ubica al número 20 del carrer Concepció, es mostra satisfet amb el resultat: un mural que rememora l'última exposició impressionista que va realitzar el 1984-85, «per aprofitar aquest buit»; referències fotogràfiques a Joan Miró, Dalí i Picasso, «perquè sempre m'han interessat»; l'exposició de la peça que va fer com a acte de protesta per «revaloritzar la figura rebel de l'artista»; i un petit espai que anuncia una pròxima obertura a La petite galerie, «que acollirà exposicions amb obres originals de petits formats d'artistes importants», destacà el creador.

Gómez Salcedo mostrà la sala que rebé ahir vespre els amics de l'artista. Entre d'altres, el president de l'Associació d'Artistes Visuals de Balears, Mariano Majol; el pintor Joan Miralles i la seva dona; l'empresari Carlos Becker; el pintor Pepe Nebot, els escultors Josep Gayà, Ramon López i Josep Cunill, així com familiars i d'altres personatges de la societat de Mallorca que varen voler acompanyar Jandro.

El pintor de Valverde de Júcar no sols enceta una nova etapa amb la seva galeria, sinó que la mostra suposa el seu retorn a les sales de Palma, on no mostrava la seva obra des de feia 7 anys. Així, Blanc, noir et... un peu de color reuneix una selecció de 38 pintures (des dels grans formats, als petits), que mostren la producció que el pintor, mallorquí d'adopció, ha relalitzat entre el 1999 i el present 2002.

Acrílics abstactes, de suaus colors càlids, demostren que el retorn de Jandro cap a la tendència que el caracteritzava al principi de la seva trajectòria, i que substituí temporalment per l'estil impressionista, és el llenguatge amb el que se sent més identificat. «Tracte de simplificar la pintura i treballar amb el blanc i el negre, encara que sempre és una pintura molt elaborada», matisà el pintor.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.