algo de nubes
  • Màx: 20.39°
  • Mín: 12.82°
20°

L'artista Bartomeu Pons mostra la seva «metàfora humana» a Palma

JOANA NICOLAU.Palma.
L'Espai Ramon Llull de la Casa de Cultura de Palma inaugura avui una exposició de l'artista novell de Campanet Bartomeu Pons. La mostra inclou quasi una trentena d'obres realitzades en els darrers quatre anys a través de la qual ofereix una metàfora de l'home actual.

La metàfora posa en relleu la pèrdua de la individualitat i la despersonalització de la societat actual. Fetus, cossos mecanitzats, màscares de gas... prenen forma a través d'obres de petit i gran format, com éssers aperduats o aglomerats sense personalitat pròpia. Al seu voltant, els diaris. Publicacions com ara Diari de Balears, entre moltes altres, serveixen de fons a les peces, a través de les quals s'argumenta l'alienació humana i la confluència en un mateix estat d'opinió.

La presentació de Bartomeu Pons anà a càrrec de dos campaneters, el conseller de Cultura, Damià Pons, i el director general de Relacions Institucionals, Antoni Reinés. Ambdós coinicideren a destacar el valor en alça de l'artista. Segons Pons, «l'obra que mostra Bartomeu Pons és una obra madura, que cerca la seva identitat definitiva, acabar de perfilar el seu món propi, i a la qual apareixen algunes de les obsessions que han protagonitzat bona part de la cultura del segle XX».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.