nubes dispersas
  • Màx: 17.47°
  • Mín: 11.57°
13°

Michael Farr atribueix a Hergé una ideologia «de centre esquerra»

El periodista britànic Michael Farr descobreix els secrets i les fons d'inspiració del dibuixant Hergé al seu llibre Tintín. El sueño y la realidad, en què revela el minuciós treball de documentació de l'autor belga abans de crear els seus famosos àlbums. El periodista, seduït pel famós reporter des de la infantesa, està convençut que Hergé pot ser considerat «un cronista de la seva època», ja que Tintín comença el seu periple l'any 1929 a la Rússia soviètica, és testimoni del colonialisme europeu a Àfrica a Tintín al Congo o de l'època dels gàngsters a Tintín a Amèrica, i fins i tot anticipa la invasió japonesa de Xina en El lotus blau.

El llibre de Farr revela que el mateix personatge de Tintín té característiques físiques del germà menor d'Hergé, Paul, que la seva tia Ninie cantava com la diva Bianca Castafiore o que va existir una saga de marins britànics anomenats Haddock, encara que el dibuixant es va assabentar una vegada que ja havia creat l'inseparable amic del reporter al costat del ca Milú.

Michael Farr explicà que només ha utilitzat una petita part dels arxius d'Hergé, «potser només un u per cent», i que queden molts aspectes i detalls per descobrir de l'univers de Tintín. A més, el britànic afirmà que davant els qui han acusat Hergé de tenir una ideologia de dreta, el dibuixant fou «un liberal», que Farr situà al «centre esquerra», explicant que només un cúmul de casualitats el duen a dibuixar al diari belga Le Soir.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.