algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 19°
22°

«Els colors de la llum» enceta els actes d'homenatge a Coll Bardolet

La mostra al claustre de Sant Antoniet repassa la seva trajectòria

Tal com anuncià aquest diari, el pintor Josep Coll Bardolet rebrà a partir del pròxim dia 17 d'octubre i fins al 7 de novembre, un calorós homenatge organitzat per institucions i per amics del creador català coincidint amb el seu 90è aniversari. Bardolet rebrà també la Medalla d'Or del Cercle de Belles Arts de Palma. L'extens programa que s'ha previst comprèn, entre altres actes, dues exposicions, diverses mostres de ball mallorquí, concerts de música i l'edició d'un llibre que recull la trajectòria del pintor.

La primera part d'aquest homenatge tindrà lloc dijous. El claustre de Sant Antoniet inaugurarà la mostra Els colors de la llum, una exposició que presenta "a través de reproduccions, originals, plafons informatius i audiovisuals" un recorregut ampli per la trajectòria vital de l'artista català. L'acte inclourà també d'un concert a càrrec de Tomeu Estaràs i de Miquel Pérez Quintanilla.

El dilluns 21 d'octubre, es presentarà a l'edifici Sa Riera l'exposició Guaixos, aquarel·les i dibuixos de Coll Bardolet. Hi intervindran l'escriptor Gabriel Janer Manila, el professor de la Sorbona Dimitri Weis i el rector de la UIB, Llorenç Huguet.

Dos dies abans, Manila haurà presentat a Sa Nostra el llibre Els colors de la llum, un exhaustiu treball corealitzat amb altres autors. L'escriptor d'Algaida va assegurar ahir que «Bardolet és un gran amic de la nostra illa i un dinamitzador cultural de primer ordre. Gràcies a ell tenim els concerts del torrent de Pareis i també va ser un dels promotors de l'Obra Cultural Balear, entre altres aportacions. La seva obra, no obstant això, és encara desconeguda per molts, encara que a Lluc se'n pugui admirar una bona part. Ell creu en la funció humanística de l'art, i també l'admiram per aquest motiu».

El dijous dia 7 de novembre, tindrà lloc al Conservatori un concert a càrrec de la Coral Universitària de la UIB. També el mes de novembre, el creador plàstic rebrà la Medalla d'Or del Cercle de Belles Arts de Palma, que vol reconèixer amb aquest guardó la seva tasca.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.