algo de nubes
  • Màx: 18.99°
  • Mín: 13.31°
17°

Hollywood podria demanar el divorci de la ciutat de Los Àngeles

La meca del cine decidirà si es converteix en comunitat independent

Els habitants de Hollywood, la meca del cine, situada en ple cor de la ciutat de Los Àngeles, votaran el 5 de novembre en referèndum per decidir si volen divorciar-se de la gran metròpoli californiana i formar una comunitat independent. Serveis públics, criminalitat rampant, marasme econòmic: la llista de queixes dels partidaris d'aquesta nova secessió és llarga, i els separatistes han acusat en reiterades ocasions la ciutat de Los Àngeles de la degradació de Hollywood en els darrers vint anys.

Si el projecte de secessió té èxit, la nova comunitat ocuparà 39 quilòmetres quadrats en ple cor de Los Àngeles i inclourà uns 184.000 habitants. La campanya a favor del projecte està encapçalada per Gene La Pietra, un milionari amo d'una discoteca que vol «crear una ciutat que funcioni per a la gent que hi viu, hi fa feina i s'hi diverteix». «Es tracta la ciutat com a una colònia de Los Àngeles des de fa ja massa temps», declarà Gene a la premsa. Però els qui s'oposen a la secessió assenyalen que Hollywood ha canviat molt.

«Hollywood està millorant, és més neta, més segura, es troba en el bon camí», declara Rich Llewellyn, cap de gabinet del conseller municipal de Los Àngeles, Eric Garcetti, que encapçala el moviment unionista. «Hollywood és el cor de Los Àngeles, Hollywood i Los Àngeles són indissociables», sosté Llewellyn. En cas de secessió, la nova comuna tindria el privilegi de disposar de dos emblemes coneguts a tot el món: el cartell de Hollywood en lletres blanques sobre els turons dels afores de la ciutat, i la famosa avinguda de Hollywood Boulevard, on les estrelles graven el seu nom.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.