muy nuboso
  • Màx: 17.24°
  • Mín: 12.25°
12°

Desenes de milers de britànics demanen una llei per l'eutanàsia

El vidu de Diane Pretty, la britànica que va morir el maig passat després de lluitar per una mort digna, ha presentat a Downing Street 50.000 firmes per reclamar una llei que permeti l'eutanàsia als malalts terminals. La iniciativa del viudo de Diane Pretty coincideix amb el llançament de la seva campanya nacional «Act Now» (actua ara), que pretén donar a conèixer, a través d'internet, les històries d'aquells pacients en fase terminal que volen morir amb dignitat. Segons «Act Now», les enquestes realitzades sobre aquesta polèmica qüestió en la darrera dècada demostren que més del 80 per cent de la població creu necessari un canvi de legislació que permeti l'eutanàsia.

La campanya de Brian Pretty pretén convertir-se en la major petició «on line» presentada al primer ministre, segons la Societat d'Eutanàsia Voluntària. Diane Pretty, tetraplègica de 43 anys amb una malaltia degenerativa del sistema neurològic, va voler que la llei autoritzàs al seu marit, Brian, ajudar-la a morir perquè estava cansada de sofrir i temia morir asfixiada, fet comú en la malaltia que patia. Això no obstant, la seva petició va ser desestimada, primer pels tribunals britànics i més tard per la Cort de Drets Humans d'Estrasburg. Diane Pretty va morir el passat maig a causa, precisament, dels seus problemes respiratoris.

D'altra banda, Bèlgica s'ha convertit en el segon país europeu, darrera Holanda, que despenalitza l'eutanàsia amb l'entrada en vigor ahir, d'una llei que permet aquesta pràctica en certs casos i sota estrictes condicions. La normativa no obliga els metges a practicar una eutanàsia si no ho desitgen. Al text de la llei es defineix l'eutanàsia com un «acte practicat per un tercer, que posa intencionadament fi a la vida d'una persona a petició d'aquesta».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.