algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Els guardamarines de Gaddafi visiten per primera vegada Palma

El port de Palma rep la visita del vaixell escola de Líbia Ibn Haritha, un vaixell d'assalt amfibi adaptat ara a aquesta comesa, que realitza un creuer d'instrucció pel Mediterrani. Es tracta de la primera escala que realitza un vaixell de l'Armada de Gaddafi a Mallorca. El iot destaca per sobre de tot pel seu color verd vistós, a joc amb la seva bandera i en contrast amb l'usual gris naval.

Aquesta unitat va ser construïda a França el 1978 i allotja 35 tripulants entre oficials i mariners, a més de 240 places per a tropa, que ocupen en l'actualitat els cadets de l'escola naval. Amb un desplaçament de 2.800 tones, amida 99 metres d'eslora per 15 de màniga i navega a una velocitat de 15 nusos. Les seves bodegues li permeten d'allotjar 11 carros de combat i entre el seu armament original destaquen peces d'artilleria de 40 mil·límetres i un morter. A popa també disposa d'una plataforma per a helicòpters.

D'altra banda, el Maxim Gorky, considerat actualment el vaixell insígnia de la flota de passatge russa, va visitar aquests dies el port de Palma durant un creuer de luxe. Aquest transatlàntic d'elegants línies va ser també el navili almirall de la flota mercant de la Unió Soviètica i posseeix un rang històric en haver acollit als seus salons la cimera de Malta el desembre de 1989, protagonitzada per Mikail Gorbatxov i George Bush, que va marcar el final de temuda Guerra Freda.

D'aquell esdeveniment, de quan la humanitat encara veia el futur amb una esperança de pau, resta a bord una petita placa en memòria d'aquell fet històric. El iot té capacitat per a 790 passatgers i ha navegat pel Mediterrani, el Bàltic, la Mar Negra, els fiords i Spitzberg, on col·lidí amb un iceberg.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.