algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
12°

El Vaticà qualifica de «provocació» el film guardonat amb el Lleó d'Or

El director de la Mostra de Cine de Venècia, Moritz De Hadeln, i el jurat del certamen han rebutjat les crítiques del Vaticà a la pel·lícula premiada amb el Lleó d'Or al millor film The Magdalene sisters (Les germanes Magdalenes), de Peter Mullan. La cinta conta la dramàtica història d'una de les comunitats eclesiàstiques irlandeses que fins a la dècada dels anys 60 acollien en clausura joves mares solteres o víctimes de violacions, a les quals obligaven a viure en dures condicions.

El Vaticà, a través del seu diari, L'Osservatore Romano, va atacar amb duresa la pel·lícula després de la seva projecció, en titllar-la de «provocació rabiosa i rancorosa», i des de diferents sectors catòlics es van redoblar les crítiques després del veredicte del jurat. El director de la 59a edició de la Mostra va defensar l'interès genuí del film i va aventurar que «potser el papa demani un dia excuses pel que les germanes Magdalenes feren a Irlanda».

Moritz De Hadeln rebutjà que es pugui qualificar el film guanyador de Mullan d'anticlerical i va argumentar que «sabem que durant molts anys han existit certes formes d'hipocresia o una cosa pitjor, cosa que no resta gens al valor dels ensenyaments cristians». Afegí que «no ens correspon censurar l'obra d'un artista».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.