nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
18°

El cabaret Tropicana du a Mallorca tota la tradició de la música cubana

El ballet actua a l'Auditòrium des d'aquesta nit i fins al 31 d'agost

Boleros, danzón, mambo, guaracha o el clàssic son. El cabaret Tropicana fa 60 anys que viatja i mostra la tradició musical cubana al voltant del món. La companyia està composta per prop de 300 persones, que es divideixen en diversos grups. Des d'aquesta nit i fins al 31 d'agost, 50 dels integrants del grup mostraran tot el seu art a l'Auditòrium de Palma. «L'espectacle és una petita revista musical que recorre els diversos gèneres de la música cubana», va comentar Fernando Valdés, director artístic del Tropicana. L'última vegada que el cabaret va ser a Mallorca fou el 1992. «Sempre se'ns han acollit molt bé a l'Illa».

Damunt l'escenari es mou un cos de ballarins, un cos de models, un cor i diversos cantants. La música és «sempre en directe». D'aquesta manera, l'espectacle recorre cançons com Casi un bolero, Angelitos negros o Machito Forever. Els temes són d'autors com Andrés Eloy o Tito Puente. D'altres beuen de la música popular. «El nostre espectacle no és improvisat», segons Valdés. Els integrants del Tropicana passen per un exhaustiu examen abans d'ingressar en el ballet. «Som una companyia molt estructurada, un equip que treballa d'una manera especialitzada i que segueix la divisa de la disciplina». Per això, no es deixa res a l'atzar.

L'escola Tropicana s'encarrega de formar les futures estrelles del cabaret i crea «un estol de ballarins i models». Durant un any, els aspirants treballen dur. «Dels 100 que s'hi presenten només se'n llicencien vuit», va comentar Valdés. La raó: «La recerca de la qualitat». «Actuar al Tropicana és el somni de qualsevol ballarí cubà», va assegurar Idra María Roca, una de les cantants solistes. L'espectacle sempre és «únic». «Durant seixanta anys, l'estructura tècnica ha anat variant, però la resta no». És l'única manera de «mantenir l'esperit de la música cubana, la seva essència» a través del temps.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.