algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Edmon Colomer i Abili Fort, nous director i gerent de la Simfònica

Les institucions volen eixugar el deute de l'orquestra els pròxims anys

«Una aventura apassionant». D'aquesta manera qualificà ahir Edmon Colomer, nou director de l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears, el repte de convertir la formació «en la referència musical de Palma», ja que aquest és el seu «llançament definitiu, la consolidació». Així mateix, el conseller d'Educació i Cultura del Govern balear, Damià Pons, i la regidora de Cultura de Cort, Carme Feliu, presentaren el nou gerent, Abili Fort. Segons informaren membres de la Fundació Pública de les Balears per a la Música, Colomer cobrarà en la seva primera temporada 38.000 euros pels quatre concerts que dirigirà. El segon any percebrà devers 120.000 euros.

El conseller considerà que Colomer «és un bon constructor d'orquestres», destacà la vàlua de «l'equip» Colomer-Fort i informà que el primer estarà al capdavant del projecte els pròxims tres anys. Si bé serà el director titular, només hi dedicarà sis setmanes el primer any, ja que tenia diversos compromisos firmats quan els responsables de la fundació li feren la proposta, després de descartar Salvador Mas. Respecte d'aquest canvi, Pons reconegué: «Per ventura pecàrem de confiats», al·ludint a uns «detalls» finalment no acceptats. Mentrestant, en la temporada 2003-2004 les setmanes dedicades a l'orquestra seran 18, per dirigir 8 concerts d'abonaments.

Quant a Abili Fort, Pons el definí com «un professional amb una àmplia experiència en l'àmbit de la gestió i de la direcció tècnica, sobretot en l'Orquestra Ciutat de Barcelona, amb la qual ha treballat uns 17 anys». De Colomer, subratllà que «ha estat director artístic de la Joven Orquestra Nacional d'Espanya entre el 1983 i el 1995».

El conseller apuntà que els deutes que «arrossega» la Fundació pugen a devers 1.057.781'28 euros (175 milions de pessetes). Govern, Consell i Ajuntament han augmentat el pressupost per al pròxim curs un 5%, fet que suposa una inversió d'uns 4.207.000 euros, i volen que el deute s'eixugui en la propera legislatura. Quant a la disponibilitat econòmica, Colomer defensà: «No n'hi ha mai prou, si bé aquesta etapa pot començar amb el que hi ha ara». Sobre l'anterior gestió, a càrrec de Carles Rubio, Pons la titllà de «temerària», «amb despeses desmesurades en publicitat i acumulant deutes innecessaris i no efectuant els ingressos prevists».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.