algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
16°

La Diada de Mallorca donarà tot el protagonisme a les tradicions

Els gegants i els Ministrils del Consell visitaran diversos pobles

La VI Diada de Mallorca té enguany un marcat accent tradicional. El programa s'encetarà el pròxim dia 30 amb el VI Trofeu Diada de Mallorca de vela llatina, al club nàutic de Cala Gamba, i conclourà a final de setembre. Un dels actes principals és la presentació dels gegants del Consell de Mallorca, els reis Sanç i Jaume III, anunciada per al dia 6 a les onze i mitja del matí al pati de la Misericòrdia de Palma. Juntament amb diversos personatges medievals i anb el Joch de Ministrils, les figures reials seran protagonistes el setembre de múltiples sortides a la Part Forana. Alguns dels pobles que visitaran són Santa Margalida, Lloseta, Pollença, Maria de la Salut, Manacor, Llubí i sa Pobla. La petjada històrica tindrà també el seu lluïment amb l'exposició Entre poc i massa la mesura passa que, organitzada pel Centre Cultural de Campos, s'inaugurarà el dia 11 a la capella de la Misericòrdia de Palma.

La mostra repassa el sistema de mesures mallorquí abans del sistema mètric decimal. El mateix dia el Museu de l'Esport obrirà al públic l'exposició del III Concurs Fotogràfic i es farà el lliurament de premis de L'home i el medi ambient. I el dia gran de la Diada, el 12, Palma acollirà el major nombre de celebracions. L'entrega de premis del cinquè certamen de dibuix i de redacció Diada de Mallorca 2002 donarà pas al ball de gegants dels reis de Mallorca, previst per a les 12.30 hores. A partir de les 17.00 hores, cercavila des del Consell fins a la Seu. A l'emblemàtica catedral tindrà lloc la missa en honor de la Mare de Déu de Lluc, presidida pel bisbe de Mallorca. I un dels actes principals de la jornada es desplegarà al pati de la Misericòrdia, a les 20.00 hores. Es tracta de l'acte institucional de la Diada, consistent en el lliurament de les medalles d'Honor i de Gratitud de l'Illa a Josep Amengual Domingo, Anthony Bonner, Antònia Buades Vallespir i Joan Veny i Clar.

L'entrega havia de tenir lloc l'any passat, però l'atemptat de l'11 de setembre a les Torres Bessones obligà a posposar-lo. La presidenta del Consell, Maria Antònia Munar, pronunciarà un discurs, i tocaran l'Orquestra Simfònica Illes Balears Ciutat de Palma i el Cor del Teatre Principal. El cant de La Balanguera clourà la vetlada. La ciutadania podrà enriquir el seu coneixement cultural amb la jornada de portes obertes del Palau del Consell de Mallorca. Això serà els dies 14 i 15 de 10.00 a 19.00 hores. Les visites amb guia se succeiran cada hora. I a les 17.00 hores del 14, el poliesportiu de Sant Ferran serà l'escenari del VI Trofeu Diada de Mallorca de tir de fona. Així mateix, el dia 15 els animals tindran la seva oportunitat d'exhibició. Al Poble Espanyol es farà una exposició canina, i a les 18.00 hores a l'hipòdrom de Son Pardo, l'esperat Gran Premi Diada de Mallorca 2002 de trot enganxat.

El pintor i escultor Miquel Sarasate és un altre dels artistes que mostrarà una selecció de les seves obres. En aquest cas serà a l'esmentat recinte esportiu de Son Pardo. D'altra banda, i a diferència de l'any passat, crida l'atenció la supressió del concurs de música Siau qui Sou, substituït per concerts juvenils. Fins al darrer moment, el Consell ha intentat contractar el conegut grup The Cranberries, però la negociació no ha prosperat. Sí que s'ha anunciat, en canvi, el concert del reconegut pianista Michael Nyman, compositor de la banda sonora de la pel·lícula El piano. La data i l'horari encara no s'han confirmat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.